Mergi la conţinutul principal

«Decizia vacanţei parlamentare ştirbeşte prestigiul Senatului»

Decizia Senatului de a-şi închide porţile în perioada campaniei electorale pentru europarlamentare îl nemulţumeşte pe senatorul liberal Cătălin Boboc, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a primei Camere. Astfel, printr-un comunicat de presă transmis redacţiei, acesta afirmă că PNL respinge blocarea activităţii parlamentare sub pretextul începerii campaniei pentru europarlamentare, demersul majorităţii parlamentare ştirbind prestigiul Senatului şi pe cel al Parlamentului.
În opinia senatorului PNL, noua majoritate parlamentară condusă de PSD demonstrează, din nou, că nu are respect pentru alegători, atât timp cât sub pretextul începerii campaniei electorale pentru europarlamentare Puterea a decis, fără nicio justificare, ca senatorii să intre practic în vacanţă.
Totodată, penelistul subliniază că formaţiunea politică din care face parte a votat împotriva intrării în vacanţă pe perioada campaniei, iar în urma scandalului iscat pe această temă, pe 24 aprilie, PSD a propus să se întrunească Plenul Senatului în 28 şi 29, propunere agreată şi votată de majoritatea senatorilor.
"Chiar dacă liderul PSD nu ar fi făcut această propunere, eu aş fi ridicat această chestiune în Plenul Senatului, întrucât la Comisia Juridică a Senatului sunt multe proiecte ce vizează probleme importante, spinoase, ce nu permit amânarea rezolvării lor. Şi eu sunt lider de filială şi ştiu problemele din teritoriu, dar acestea nu mă pot determina să accept amânarea activităţii din Senat", este declaraţia senatorului.
De asemenea, Boboc a arătat că la Camera Deputaţilor, cu toată opoziţia reprezentanţilor PNL, toate celelalte grupuri politice au decis ca până pe 5 mai să nu mai aibă niciun fel de activitate în plen şi în comisii, noua majoritate parlamentară ignorând faptul că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro