Mergi la conţinutul principal

«Confort 2000» a schimbat tâmplăria de la Secţia de Oncologie

Un contract belicos care încarcă agenda de probleme a Spitalului Judeţean, respectiv a Consiliului Judeţean, este acela privind Centrul de Oncologie şi Radioterapie, o investiţie în valoare de 49.444.340 lei, din bugetul judeţului, din care 6.783.340 lei reprezintă costul clădirii, iar al aparaturii - 42.661.000 lei.
Reamintim că, şi în acest caz, firma constructoare, "Confort 2000" Brăila, a reziliat unilateral contractul în august anul trecut, cu câteva zile înainte de recepţia finală a lucrărilor.
Nemulţumirea declarată atunci a administratorului companiei era faptul că Spitalul refuza să deconteze tâmplăria de 80.000 lei, sub pretextul că nu este conformă cu proiectul şi, implicit, cu utilitatea ce o va avea acel spaţiu: va găzdui aparatură specifică de radioterapie, cu regim special, ce necesită aviz de la Comisia de Control Nuclear, respectiv acceleratoare de particule, tomografe şi scintigrafe, aparatură destinată depistării şi tratării mai multor tipuri de cancer.
De precizat că în acest caz, "Confort 2000" a depus o garanţie de bună execuţie constând în prime de asigurare, dar nu în cash, contractul respectiv fiind semnat, ca mai toate din Judeţean, în anul 2013, pe vremea când Gheorghe Bunea Stancu îşi făcea "mendrele" la vârful Consiliului Judeţean Brăila.

Urmează penalităţile

"În prezent, acest proiect stagnează deoarece în data de 21 august 2015, SC Confort 2000 SRL a sistat lucrările şi a reziliat unilateral contractul. Spitalul a făcut diligenţele necesare pentru ca aceasta să reia lucrările la obiectiv şi să plătescă spitalului penalizările corespunzătoare întârzierilor înregistrate în derularea contractului, conform legislaţiei în vigoare. Pe de altă parte, litigiul dintre spital şi SC Confort 2000 SRL din cauza neconformităţilor la tâmplăria PVC a făcut obiectul unei expertize neutre, cu un expert judiciar agreat de părţi. Expertiza a arătat că neconformităţile semnalate de dirigenţia de şantier sunt reale. Prin urmare, constructorul a schimbat pachetul de geam termopan cu un altul, superior, la toată clădirea", ne-a comunicat printr-o adresă scrisă dr. Alina Neacşu, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Deşi s-a conformat cererilor expertului de a înlocui tâmplăria, "Confort 2000" n-a dat nici până astăzi curs solicitărilor Consiliului Judeţean - finanţatorul investiţiei - de a relua lucrările.
"Spitalul a demarat prin biroul său juridic o procedură de notificare a antreprenorului general prin care îi solicită constructorului penalităţi pentru întârzierea finalizării lucrărilor, cu executarea garanţiei de bună execuţie, urmând ca, în caz contrar, să se deschidă acţiune judecătorească", le-a explicat dr. Mihail Iugulescu, managerul Judeţeanului, consilierilor judeţeni la o ultimă şedinţă a CJ.
Rămâne, totuşi, ca următorul "legislativ" al Judeţului să rezolve şi această problemă de la Spital.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro