«Concivia» a pus mâna pe milioanele de la teatru | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Concivia» a pus mâna pe milioanele de la teatru

Firma de construcţii a şefului Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, SC "Concivia", a fost declarată câştigătoarea procedurii de achiziţie publică derulată de municipalitate pentru atribuirea contractului de lucrări de restaurare şi consolidare a clădirii Teatrului "Maria Filotti". Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), contractul a fost încheiat chiar la începutul acestei săptămâni, mai precis luni, 10 februarie, iar valoarea finală de atribuire este de 15.663.310,78 lei (fără TVA), faţă de 15.711.642 lei (fără TVA) valoarea de pornire a licitaţiei. Cu alte cuvinte, preţul final a fost cu 48.331 lei (echivalentul a circa 11.000 euro) mai mic decât cel estimat. De precizat că desemnarea adjudecatarului s-a făcut prin licitaţie electronică în SEAP, la care au participat cei şase ofertanţi acceptaţi la procedură, criteriul unic de selecţie a câştigătorului fiind "preţul cel mai scăzut". Această etapă finală a procedurii s-a derulat la mijlocul lunii ianuarie şi a durat 24 de ore, răstimp în care ofertanţii s-au duelat în oferte financiare. Şi dacă tot am adus vorba de participanţi, vă spunem că pe listă au figurat două societăţi din Brăila, SC "Confort 2000" SRL şi SC "Concivia" SA, aceasta din urmă având subcontractori tot două firme brăilene. De asemenea, contraofertanţi au fost "Robson Construct" din Bucureşti împreună cu "Recon" Craiova, "Amplu Center" Bucureşti şi "Cominvest" Teleorman; firma "Construcţii Unu" din Iaşi având subcontractori "Tec Telecom", tot din Iaşi, şi "Proconstrind" din Galaţi; asocierea formată din "International FBS Holding" (lider) şi "Euras" unic asociat cu subcontractori "Electroplus" şi "M Install", ambele din Cluj Napoca; în fine, asocierea în frunte cu "Romconstruct Group" şi asociat "Justnec" SRL din Prahova.

Cine sunt subcontractorii lui "Concivia"

Aşa cum am spus, "Concivia" nu este singură în acest contract, ea având drept subcontractori SC "Pancronex" şi "LEN Co Electronic" SRL, ambele din Brăila.
Potrivit Registrului Comerţului, la SC "Pancronex" acţionarul majoritar este omul de afaceri Cristian Paul Bordei cu 65,17%, urmat de Sorin Ilieş, care deţine 34,58% din afacere, Vlăsceanu Daniela - 0,168%, precum şi de Adrian Relu Caragaţă şi Marian Octav Andreicuţ, fiecare cu o participare de 0,03% din capitalul social. Firma având obiect principal de activitate "Comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software- ului" a realizat în 2012 (cel mai recent an de raportare de bilanţ anual) o cifră de afaceri de 4,22 milioane lei cu o echipă de 24 de salariaţi, iar rezultatul final a fost un profit de 88.311 lei, în scădere faţă de 2011, când profitul net a fost de 147.872 lei.
În ce priveşte "LEN Co Electronic" SRL, firma figurează în Registrul Comerţului ca avându-i drept asociaţi pe Laurenţiu Enică - 85% participare la capitalul social şi pe Nicu Hamza cu 15%. Pe pagina Ministerului Finanţelor Publice la secţiunea raportări de bilanţ, societatea apare în 2012 cu o cifră de afaceri de 1,02 milioane lei realizată din "Activităţi de servicii privind sistemele de securizare" cu o echipă de 27 de salariaţi, iar rezultatul final a fost profit de 31.937 lei, în scădere faţă de 2011, când rezultatul a fost de 57.892 lei.

2% din finanţare vine de la bugetul local

Revenind la informaţiile despre contractul de la teatru, trebuie menţionat că proiectul de reabilitare a clădirii monument istoric situată în plin centrul oraşului a fost pe masa de lucru a Primăriei de mai mulţi ani şi s-a tot căutat o formă de finanţare. Oportunitatea în acest sens a venit prin Programul Operaţional Regional, sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană" pe care Primăria Brăila l-a accesat. Semnarea contractului de finanţare a proiectului cu o valoare estimată de circa 15,7 milioane de lei fără TVA, a avut loc în primăvara lui 2012, când la evenimentul organizat chiar în foaierul mic al TMF a participat Răzvan Murgeanu, ministru secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării la vremea respectivă. Prin proiectul european se acoperă din fonduri structurale 80,35% din costurile eligibile, în timp ce efortul de la bugetul de stat este de 17,65%, iar de la bugetul local diferenţa de 2%. Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului "Maria Filotti" presupune lucrări de rezistenţă, arhitectură, acoperişuri, ornamentale, instalaţii electrice, ventilaţie şi instalaţii sanitare. Banii europeni în acest proiect pot fi cheltuiţi până în iulie 2015, ceea ce înseamnă că mai sunt circa 18 luni pentru realizarea lucrărilor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro