Mergi la conţinutul principal

«Concivia» şi «Cricons» au câştigat banii CJ Brăila pentru reabilitarea drumurilor judeţene

Tandemul "Concivia" - "Cricons" este de departe favorit la titlul de "rege al asfaltului" la noi în judeţ. Cele două firme au câştigat până acum o bună parte dintre lucrările de plombări scoase la licitaţie de către Consiliul Judeţean Brăila, pe banii autorităţii judeţene. Potrivit datelor din SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice), o bună parte din seria de contracte lansate în procedură de achiziţie publică de către CJ Brăila în vara acestui an a ajuns în portofoliul "Cricons" - afacerea milionarilor gălăţeni Stăncic, proprietarii grupului "Tancrad" - sau cel al "Concivia" - firma de suflet a fostului şef de judeţ, Gheorghe Bunea Stancu. Mai precis, Cricons are câştigate trei contracte de lucrări în valoare cumulată de 1,89 milioane lei, fără TVA, în timp ce "Concivia" a câştigat patru contracte, însumând circa 1,92 milioane lei, fără TVA.

Firma familiei Stăncic se va ocupa astfel de reabilitarea şi întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice pe DJ 211B, între localităţile Bărăganu - Victoria, cu o lungime de circa 3 km, DJ 211 D Florica - Colţea (2 km) plus mai multe porţiuni de pe DJ 203 Galbenu - Jirlău - Făurei - Însurăţei (60,9 km), DJ 203A Vişani - Drogu - Galbenu (13,5 km) şi DJ 203R Cireşu - Batogu - Ioneşti (12 km).
De cealaltă parte, "Concivia" are lucrări similare pe DJ 202A Ariciu - Racoviţa (2 km), DJ 255A Romanu - Scorţaru Vechi (1,7 km), DJ 203 Jirlău - Făurei (2 km) şi mai multe porţiuni de pe DJ 211A Bordei Verde - Viziru (14,5 km), DJ 221 Cazasu - Mărtăceşti - Romanu - Gemenele - Râmnicelu - Constantineşti - Şuţeşti - Ianca (50,9 km), DJ 211 limita cu judeţul Ialomiţa - Roşiori, Dudeşti - Dudescu, Zăvoaia - Bordei Verde - DN 2B (30,6 km), DJ 212C de la Stăncuţa la DJ212 (6 km) şi DJ 221B Brăila - Vădeni (13,7 km). Dacă tragem linie, se observă că lungimea drumurilor judeţene pe care Cricons s-a angajat să le plombeze este de 88,4 km, în timp ce pentru "Concivia" discutăm de aproximativ 121,4 km. Mai trebuie adăugat şi că pentru majoritatea contractelor, câştigătorii au avut contraofertanţi (unul, doi sau chiar şi trei firme înscrise cu oferte), cu o singură excepţie: la procedura vizând plombările la DJ 203, 203A şi 203R "Cricons" n-a avut competitor.
În altă ordine de idei, în afară de aceste lucrări, CJ Brăila a finalizat şi procedura de achiziţie a contractului privind cosirea vegetaţiei pe drumurile judeţene, fiind atribuit asocierii "Cricons - Tracon" pentru suma de 0,454 milioane lei, fără TVA, precum şi cea privind serviciile de deszăpezire în următoarele două sezoane reci.
Pentru toate aceste lucrări, banii vin din fonduri publice ale autorităţii judeţene.

5 milioane de lei pentru Tancrad la deszăpezirea judeţului 

* la procedura organizată de Consiliul Judeţean Brăila, firma respectivă a fost unic ofertant * perioada de contract acoperă următorii 2 ani

Final previzibil pentru licitaţia Consiliului Judeţean privind lucrările de deszăpezire în următoarele două ierni: contractul a fost atribuit firmei milionarilor gălăţeni Stăncic - SC "Tancrad". Dacă firma va reuşi să câştige şi contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale pe raza Brăilei, întreg judeţul va fi, în iarna ce urmează, pe mâna "Tancrad"-ului, mai puţin municipiul, unde lucrările vor fi executate, ca în fiecare an, de către operatorii de salubritate.
Revenind, zilele acestea, a fost publicat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) anunţul de atribuire la finalul procedurii organizate de către autoritatea judeţeană, vizând deszăpezirea drumurilor judeţene, iar câştigătoare a fost anunţată "Tancrad", pentru suma de 4,996 milioane lei, fără TVA. Cu titlu comparativ, valoarea estimată de la care s-a pornit a fost de 5 milioane de lei, tot fără TVA, context în care s-a făcut o economie de circa 4.000 lei. De aceşti bani autoritatea vrea ca firma să cumpere şi să împrăştie manual şi mecanizat material antiderapant, să cureţe zăpada cu autofreza sau cu alte utilaje, dar şi manual, în zonele în care nu se poate acţiona mecanizat (poduri, podeţe, pasaje, treceri la nivel), inclusiv degajarea carosabilului de obstacole ce blochează traficul (copaci, crengi, mai puţin autovehicule implicate în accidente rutiere).
Anunţul mai precizează că firma gălăţeană a fost singurul ofertant şi că perioada contractuală acoperă 24 de luni.
De precizat că iarna trecută, CJ Brăila a apelat la o variantă de compromis, în care primăriile de comune s-au ocupat inclusiv de deszăpezirea drumurilor judeţene de pe raza lor de administrare, iar în final autoritatea le-a decontat lucrările executate şi combustibilul consumat.
În ce priveşte deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul nostru, licitaţia CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) cu o valoare de circa 7 milioane de lei, fără TVA, este programată pentru finalul acestei luni, mai precis pe 24 noiembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro