Pentru iubitorii de literatură, începutul lunii septembrie va aduce cu sine un nou volum semnat de Adrian Buzdugan. "Comisarul Corcoduşă" se află în pregătire la Editura Adenium şi promite să fie un reper important în creaţia literară a scriitorului brăilean.
"O scriere greu de încadrat în genuri literare, un policier umoristic absurd, neoavangardist, în cinci episoade, despre un justiţiar autohton, ce „rezolvă" cazuri în diverse colţuri ale lumii: Italia («Dragoste şi corcoduşe la Palermo», «Fiica lui Corcoduşă»), Franţa («Filiera durerii»), Arabia («Mecca») şi Rusia («Moscova nu crede în gloanţe»). Ca personaj neaoş şi, totodată, cosmopolit, comisarul Corcoduşă va păşi cu siguranţă în istoriile literare, ridicându-se la înălţimea marilor detectivi ai literaturii poliţiste", se arată pe site-ul editurii.
Adrian Buzdugan are 43 ani şi este absolvent al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi. Născut la Huşi, Buzdugan locuieşte de o bună bucată de vreme la Brăila, unde este profesor. A publicat proză, poezie, cronică de film, pamflet, recenzii de carte şi eseuri în reviste literare de prestigiu, fiind prezent în numeroase antologii. Volumul său de debut, "Capela excomunicaţilor (povestiri ultimative)" (Editura Humanitas, 2010), apărut în urma câştigării Marelui Premiu al Concursului de Debut Literar UniCredit, a fost nominalizat la Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România (2011) şi a câştigat în acelaşi an Premiul pentru cel mai bun volum al Asociaţiei Române de Science Fiction, Premiul pentru Debut al revistei «Luceafărul de dimineaţă» şi Premiul pentru Debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Romanul «Citadela de fier» (Tracus Arte, 2012) a fost nominalizat la Premiul pentru Proză al USR, Filiala Sud-Est, a câştigat Premiul RomCon pentru cel mai bun roman la Convenţia Naţională dedicata Literaturii şi Artelor F&SF, ediţia a XXXV-a, Iaşi, 2013 şi Premiul revistei Antares pentru proză.