Mergi la conţinutul principal

«Colectă» de proiecte la CLM Brăila

Consilierii municipali au avut de pregătit în această lună o "temă pentru acasă" extrem de importantă - întocmirea unei liste de proiecte viabile, a căror alocare să fie cuprinsă în bugetul pe 2014. Concret, primarul Aurel Simionescu le-a solicitat tuturor membrilor CLM să îi transmită propunerile până la şedinţa ordinară programată astăzi, la ora 10:00, în cadrul căreia se va vota aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului. Întrebat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" dacă aleşii locali şi-au făcut treaba, Simionescu a afirmat că a primit diverse propuneri de la majoritatea consilierilor, indiferent de culoarea politică. "Am discutat cam de două ori sau chiar de trei ori cu dumnealor, o dată în plen, dar şi pe secţiuni, pentru că n-au putut să participe chiar toţi în acelaşi moment. Au venit cu o serie de propuneri, unele dintre ele erau deja prinse, cum sunt străzile din cartiere, cele pe care n-am intrat pe POS-ul de Mediu. Trebuie să începem să intrăm pe cele care au fost finalizate în 2012, unde s-a aşezat cât de cât terenul. Au venit cu propuneri legate de câteva părculeţe de joacă, cu propuneri legate de un studiu - cel puţin deocamdată şi după aceea să vedem -, pentru persoane cu autism. Există o problemă din aceasta şi am prins proiectul la Direcţia de Asistenţă Socială. Au venit cu o serie de propuneri legate de zona verde a oraşului. Au venit cu probleme legate de salubrizare", a declarat Simionescu. Totodată, acesta a mai explicat că s-au făcut câteva propuneri şi de regulamente care nu fac neapărat obiectul bugetului pe anul 2014, dar care vor fi luate în calcul. Ca exemplu, primarul a amintit propunerea independentei Simona Drăghincescu pentru înfiinţarea Direcţiei de Agrement, care să preia în administrare Orăşelul Copiilor şi Parcul Zoologic.

Consilierii USL au preluat proiectele celorlalţi

Cel puţin asta a dat de înţeles primarul Aurel Simionescu, întrebat dacă membrii CLM au venit cu propuneri în nume personal sau pe lista partidelor din care fac parte. Mai exact, dacă în privinţa celorlalte partide edilul-şef a explicat că a primit propuneri de la aproape fiecare consilier în parte, când a amintit de USL, acesta a subliniat că PNL şi PSD au lucrat "pe propuneri de buget". "Consilierii PNL, PSD au ţinut cont de toate discuţiile pe care le-am mai avut noi în timp pentru că, de exemplu, doamna Drăghincescu ne-a mai trimis la un moment dat o propunere în care a spus despre sensuri giratorii şi unele dintre ele nu se pot face - cele care sunt pe Centură, dar cele care sunt în oraş le-am prins. Domnul Tache a mai avut propuneri legate de bază sportivă şi aşa mai departe. Repet, noi am preluat propunerile care în timp au fost făcute, iar acum a fost o discuţie în care am spus «astea sunt, mai vreţi, mai putem discuta ceva?», pentru că sunt şi lucruri care s-au propus şi acum şi nu se pot face instantaneu", a declarat sursa citată. Simionescu a mai amintit faptul că Tache Ene (PP-LC) a venit cu o propunere pentru înfiinţarea unei pieţe de gros şi că s-a mai luat în calcul, printre altele, şi achiziţionarea câtorva autobuze Braicar.
Menţionăm că în şedinţa ordinară a CLM Brăila, ce va avea loc astăzi, la ora 10:00, pe lângă aprobarea bugetului pe 2014, vor fi dezbătute şi alte puncte de interes, precum intrarea în Consiliu a UNPR-istului Tudorel Arbunea şi instituirea taxei speciale de salubrizare. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro