«Clocot» la partide pentru poziţiile eligibile pe liste | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Clocot» la partide pentru poziţiile eligibile pe liste

"Cine dă mai mult". Asta susţine preşedintele PNŢCD Brăila, Gheorghe Chiru, că este deviza în baza căreia partidele mari negociază, în această perioadă, locurile eligibile pe listele la Consiliul Judeţean şi Municipal. Ţărănistul a afirmat, recent, că nici PNŢCD Brăila nu se grăbeşte să iasă în faţă cu listele finale, deoarece organizaţia mai are multe lucruri de analizat. Chiru a subliniat că va face publice listele partidului abia cu câteva zile înainte de 26 aprilie, termenul final de depunere a candidaturilor. Întrebat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" care este motivul pentru care se aşteaptă atât de mult, acesta a indicat că partidele mici, precum PNŢCD-ul, sunt nevoite să analizeze munca depusă de cei pe care îi vor propulsa în Consilii, în timp ce partidele mari, precum PSD şi PNL, negociază locurile eligibile în funcţie de aportul financiar al candidaţilor. "Se aşteaptă pentru că sunt discuţii peste tot. Chiar dacă PSD-ul e mai numeros, circulă tot felul de discuţii. Lumea, în interior, peste tot duce o bătălie, fiecare de a avansa, acolo, în listă. Problema e cine e pe locul 10? Cine e pe 3? Cine urcă? Cine cade? Vor fi în continuare aceste bătălii şi părerea mea este că vor fi până în ultima săptămână. Este valabil şi la marile partide. Noi încercăm să conturăm anumite lucruri din nevoia de a duce pe liste oameni care să aibă un aport electoral. Vom ţine cont de felul cum s-au mişcat, cum s-au dus în judeţ, ce organizaţii sau ce candidaturi au reuşit să pună la punct şi ce oameni şi-au atras. La partidele mari problema se pune financiar. Cine aduce contribuţie mai mare. Aici e, cum să spun, o chestie care scapă tuturor. Noi, cei mici, ne batem să se vadă care îşi aduce contribuţia, ca muncă, din punct de vedere intelectual, ca mişcare, efectiv să tragem la plug, iar ăia mari se bat care dă mai mult să ajungă mai sus în listă, din nefericire", a declarat Chiru. Sursa citată a ţinut să puncteze că acest aspect nu este o noutate, astfel de negocieri fiind mereu prezente în politică. "Dar am senzaţia că de data asta încrâncenarea e mult mai mare", a conchis Chiru.
Precizăm că partidele politice, alianţele politice, cele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi care participă la alegeri pot să îşi depună candidaturile până pe 26 aprilie. Până în prezent, deşi campania electorală începe pe 6 mai, niciun partid politic din Brăila nu a prezentat listele finale pentru Consiliul judeţean, municipal sau cele locale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro