«Celhart Donaris» delistată de pe Rasdaq | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Celhart Donaris» delistată de pe Rasdaq

Cehart Donaris" se transformă în societate de tip închis şi va fi delistată de pe piaţa Rasdaq. Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, care au stabilit ca societatea "să nu facă demersurile legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate pe o piaţă reglementată, sau a tranzacţionării acestora în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare, iar societatea să devină una de tip închis". În paralel, a fost aprobată şi procedura de retragere din societate a acţionarilor care au acest drept prevăzut prin articolul 134 din Legea 31/1990 privind societăţile comerciale.
Potrivit informaţiilor disponibile pe pagina web a Bursei de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al combinatului este SC "Ecopack" SA care deţine peste 88,1% din pachetul de acţiuni, în timp ce SIF Banat - Crişana are circa 11,16 procente din companie, iar diferenţa aparţine micilor acţionari, persoane fizice şi juridice. SC "Ecopack" este controlată de firma "Kameran Financial", înregistrată în Elveţia, care deţine 95,07% din acţiuni, aceasta fiind deţinută, la rândul său, de omul de afaceri Vladimir Cohn.
Reamintim că, la finalul lui 2013, acţionarii au fost de acord cu încetarea definitivă a activităţii de producţie, după ce în prealabil marfa aflată pe stoc, însemnând diferite tipuri de hârtie, a fost valorificată pe piaţa internă. Cumpărătorii au fost, în principal, chiar companiile din grupul "Ecopack - Ecopaper", cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni la fostul combinat de hârtie.
De precizat că privatizarea "Celhart Donaris" s-a realizat în octombrie 2003, când statul român a semnat contractul de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni la firma brăileană către "Ecopack" SA Ghimbav, în spatele căruia se află omul de afaceri Vladimir Cohn. Tranzacţia s-a făcut pentru 18,1 milioane de euro, din care 13,6 milioane de euro valoarea acţiunilor, iar diferenţa a însemnat capital de lucru, investiţii de mediu şi investiţii tehnologice. În plus, cumpărătorul s-a obligat la vremea respectivă şi la preluarea unor datorii comerciale de 4,5 milioane de euro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro