Interlopul Eugen Grozea, zis "Ceauşescu", atacator de-al lui Buricea, s-a întors şi el la puşcărie după ce fusese liberat condiţionat. Membrul grupării din Vărsătura a avut parte de aceeaşi experienţă neplăcută ca şi liderul interlopilor din Radu Negru, Ghiţă Buricea. Grozea a depus prea multe cereri la instanţă, cerând liberarea condiţionată şi, în acelaşi timp, reducerea pedepsei în urma apariţiei noului Cod Penal. Condamnat la 4 ani închisoare, pentru participarea la atacul asupra familiei "Buricea" din octombrie 2006, "Ceauşescu" a rămas acum cu o pedeapsă de 3 ani închisoare. În aceste condiţii, a fost nevoie de emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei. La începutul lunii februarie, interlopul brăilean fusese liberat condiţionat din Penitenciarul Brăila, în baza unei cereri depuse de el, dar care s-a aplicat la pedeapsa iniţială de 4 ani închisoare.
În ziua de 6 mai, poliţiştii Biroului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat şi reţinut pe Eugen Grozea (39 de ani), din municipiul Brăila, acesta fiind găsit la domiciliul său.
"Judecătoria Brăila a emis pe numele lui, la data de 25.04.2014, mandat de executare a pedepsei de 3 ani închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port fără drept de armă albă", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În august 2011, Eugen Grozea a ajuns în spatele gratiilor, după ce timp de câteva luni s-a sustras de la executarea pedepsei de 4 ani închisoare. Interlopul condamnat a fost prins la Bacău.
Potrivit informaţiilor oferite de Biroul de Presă al Poliţiei brăilene, în ziua de 24 august, la orele 12.00, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri s-au deplasat în municipiul Bacău, având informaţii că interlopul se află prin zonă. În colaborare cu lucrători ai Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, poliţiştii brăileni l-au depistat şi reţinut pe "Ceauşescu", urmărit la nivel naţional şi internaţional.
Atacul asupra familiei Buricea a avut loc în seara zilei de 4 octombrie 2006, în jurul orei 22.00, când mai mulţi membri ai grupării din Vărsătura s-au deplasat în cartierul Radu Negru, la blocul T, unde locuieşte familia fraţilor Buricea, în scop de răzbunare. Ei au aruncat cu pietre în geamurile apartamentului, afectând şi alte locuinţe învecinate. În timpul atacului au fost distruse şi două autoturisme parcate în curtea interioară a blocului, ai căror proprietari se aflau în vizită la fraţii Buricea. Acuzarea a mai precizat că interlopii din Vărsătura au proferat ameninţări şi expresii jignitoare, tulburând grav liniştea şi ordinea publică în zonă.
Nu mai puţin de 17 indivizi ai grupării din Vărsătura, în frunte cu şeful lor, Radu Bogăţeanu - zis "Romică", au fost condamnaţi pentru participare la atacul din octombrie 2006, nouă dintre interlopi primind pedepse cu executare în penitenciar.
Reamintim că în ziua de 5 mai, liderul grupării din Radu Negru, Ghiţă Buricea, liberat condiţionat din închisoare la sfârşitul lunii februarie, a fost ridicat de mascaţi şi trimis din nou în spatele gratiilor. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au pus în aplicare un nou mandat de executare a pedepsei, emis de Judecătoria Brăila. După modificarea Codului Penal, deţinutul Buricea a cerut reducerea pedepsei, dar a cerut şi liberarea condiţionată, astfel că s-a încurcat în cereri, mandate şi hotărâri judecătoreşti şi a ajuns iar după gratii.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.