Mergi la conţinutul principal

«Cartel Alfa» Brăila: «Luptăm pentru buzunarele noastre şi de data asta îi mâncăm de vii!»

• asta a susţinut liderul filialei brăilene a Confederaţiei Sindicale Naţionale “Cartel Alfa”, la protestul de ieri din faţa Prefecturii • cei care au participat la pichetare au cerut modificarea Legii 62/2011 – Legea Dialogului Social, dar şi ca plata contribuţiilor sociale să rămână în sarcina angajatorului, aşa cum este în prezent • pe 4 octombrie, va avea loc un miting de amploare la Bucureşti, organizat de “Cartel Alfa”, la care vor participa peste 50 de membri ai sindicatului brăilean

 

Puţin peste 20 de persoane au protestat, miercuri, în faţa Prefecturii, vizavi de intenţia Guvernului Tudose de a trece contribuţiile sociale de la angajator în sarcina angajatului, dar şi pentru modificarea Legii 62/2011 – Legea Dialogului Social. Pichetarea a fost organizată de Confederaţia “Cartel Alfa” - filiala Brăila. Oamenii au manifestat paşnic, dar supăraţi pe planurile celor care conduc ţara în acest moment. Cu pancarte şi fluturaşi pe care erau detaliate revendicările, aceştia au protestat timp de o oră şi jumătate. Jandarmii brăileni au montat garduri şi s-au asigurat că protestul se desfăşoară în bune condiţii, fără tulburarea ordinii publice.

Preşedintele filialei brăilene, dr. Octavian Georgescu, a fost tranşant în declaraţii, spunând că premierul Mihai Tudose, brăilean la origine, ar trebui să ţină cont de of-urile pe care oamenii se strigă în stradă, altfel îi va fi “ridicat buletinul de Brăila”, a spus, ironic, acesta, mai ales în condiţiile în care PSD, atunci când era în Opoziţie, promitea pe toate căile de informare că în momentul în care va ajunge la putere va desfiinţa Legea 62/2011. “Ştiţi foarte bine că în 2010, noi, sindicaliştii, ne-am opus modificării Codului Muncii şi Legii Dialogului Social – Legea 53 -, care a precedat Legea 62/2011 a lui Băsescu, Boc şi Botiş. Era o lege care realiza un echilibru social între angajator şi angajat, între patronat şi sindicate. Băsescu şi ai lui ne-au distrus prerogativele necesare unei activităţi sindicale şi sociale care să ne pună în echilibru cu patronatul. De ce? Era foarte clar. Băsescu voia să implementeze pe piaţă interesele multinaţionalelor, ale economiştilor mari ai acestei ţări, ale industriaşilor pe bani publici şi aşa mai departe. Noi sperăm ca actuala Putere să înţeleagă că este momentul să treacă la fapte. De ani de zile, PSD ne minte pe această problemă, că vor desfiinţa Legea 62/2011. Păi dacă social-democraţii sunt incapabili să ajute lucrătorul, atunci cine să o facă? Haideţi să înţeleagă toată lumea că modificările Legii 62/2011, aşa cum au prezentat-o cele 5 confederaţii sindicale Guvernului Tudose, trebuie implementate. Vor sau nu vor. În caz contrar, ceea ce facem acum e o mică jucărie. Lumea este supărată tare. Faptul că statul român este incapabil să pună o regulă fiscală care să-i determine pe angajatori să-şi plătească dările, pentru că nu au mecanismele juridice necesare, au mers pe ideea să transfere totul la angajat, care e un «prăpădit» şi poate ajunge în justiţie şi dat cu el de toţi pereţii. Asta e toată povestea. Pentru că vor neapărat să aibă la buget bani, fără discuţie, că au găsit o modalitate cât se poate de facilă pentru ei şi dezastruoasă pentru angajat. Acea majorare salarială pe care ei au promis-o de la 1 ianuarie este, de fapt, această trecere a contribuţiilor. Este o minciună guvernamentală! (…) Ce trebuie să aibă în vedere «tovarăşii» guvernanţi este faptul că atunci luptam pentru o lege, pentru respectarea unei legi, acum luptăm pentru buzunarele noastre şi de data asta îi mâncăm de vii! Deci, colegul nostru, concetăţeanul nostru, Mihăiţă Tudose, să aibă în vedere acest lucru, că s-ar putea să-i ridicăm buletinul de Brăila. Dacă-l mai are...”, a declarat dr. Georgescu, liderul filialei brăilene a Confederaţiei Sindicale Naţionale “Cartel Alfa”.

Pe 4 octombrie, peste 50 de membri ai sindicatului vor pleca la Bucureşti pentru a participa la un miting de amploare, alături de zeci de mii de sindicalişti din întreaga ţară. Revendicările sunt aceleaşi: modificarea Legii 62/2011 şi să nu fie trecute contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro