Mergi la conţinutul principal

«Captură» de Rusalii: «BMW» radiat în Germania şi «Mercedes» condus de un şofer fără permis

Minivacanţa de Rusalii i-a costat scump pe şoferii care au pornit la drum fără a ţine cont de prevederile legale şi pe indivizii puşi pe scandal în locurile de distracţie. Doi şoferi teribilişti au avut ghinion şi au fost opriţi din drum de poliţiştii ieşiţi la "vânătoare". Un brăilean de 26 de ani se afla la volanul unui "BMW", fără a avea plăcuţe cu număr, stabilindu-se că maşina era radiată. În plasa poliţiştilor a picat şi şoferul unui "Mercedes Benz", care avea suspendat permisul de conducere.
În ziua de 31 mai, la ora 18.10, a fost depistat în trafic, pe strada Arcului din municipiu, Cristi G. (26 de ani), din Brăila. El conducea fără grijă autoturismul BMW - Seria 3, fără a avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare. "În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul este radiat din circulaţie, din Germania, din data de 18 mai 2015. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.
În aceeaşi seara, la ora 20.10, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe Bulevardul Dorobanţilor, din municipiu, pe Marius G. (26 de ani), din comuna Unirea. Acesta conducea autoturismul "Mercedes", având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din aceeaşi zi. Pentru că a ieşit cu maşina la plimbare, chiar în ziua când nu mai avea ce căuta la volan, tânărul a primit "cadou" un dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.

Aproape 200 de persoane legitimate în discoteci şi baruri

În perioada 29 mai -1 iunie, echipaje sporite de poliţişti au fost în stradă, în minivacanţa de Rusalii. Zilnic, peste 200 de poliţişti au acţionat cu peste 80 de autospeciale, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Poliţiştii rutieri, de ordine publică şi de investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor de poliţie rurală, au acţionat în zona discotecilor şi barurilor, dar au stat la pândă şi pe şosele. Au fost efectuate controale la 30 de discoteci şi cafe-bar-uri, unde poliţiştii au legitimat 178 de persoane, dintre care 36 au fost controlate corporal sumar, fiind controlate în trafic şi 89 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 20 de contravenţii, pentru care s-au dat amenzi în valoare totală de 4.179 lei. Cele mai multe, respectiv 13 sancţiuni, au fost aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Alte 4 amenzi s-au aplicat şoferilor aflaţi în trafic, conform OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.
În aceeaşi perioadă, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Un număr de 8 şoferi au avut ghinionul de a fi lăsaţi fără permis. "Poliţiştii au constatat 108 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 41.301 lei, au reţinut în vederea suspendării 8 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Pe tot parcursul minivacanţei de Rusalii, peste 150 de jandarmi au acţionat atât independent, cât şi în sistem integrat, cu scopul de a asigura cetăţenilor un climat optim de ordine şi siguranţă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro