Mergi la conţinutul principal

«Cântăm în România, nu ţinem neapărat să şi murim aici»

Lansarea celui de-al doilea album al trupei rock Goodbye to Gravity a însemnat cel mai infernal moment din istoria muzicii româneşti. Doi dintre membrii trupei - ambii chitarişti, Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea - au murit în tragedia care a adus sfârşitul a zeci de tineri în clubul Colectiv. Alţi doi membri ai formaţiei sunt în stare gravă în spital, cu arsuri multiple pe corp, şi doar bateristul Bogdan Lavinius a scăpat mai uşor.
Cu câteva zile înainte de concertul de la Colectiv, Andrei Găluţ, solistul trupei, şi Alex Pascu, basistul, aflaţi amândoi acum în stare critică la spital, au dat un interviu lui Cristian Matei pentru Pro TV. Toate răspunsurile pot fi privite cu un alt ochi după evenimentele tragice din fatidica seară de Halloween, 30 octombrie.
„Cântăm în România pentru că aici ne-am născut, dar nu ţinem neapărat să şi murim aici, iar numele trupei ne defineşte pentru că reflectă reticenţa noastră şi a muzicii noastre de a fi încadrată în tipare sau reguli stricte stabilite de alţii", a spus Andrei Găluţ în timpul interviului.
La o altă întrebare, legată de concertul din 30 octombrie, Alex Pascu spune că trupa intenţionează să transpună publicul „într-o altă lume": „Spectatorii vor avea parte de un show în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de un «alt concert de club», aşa cum, din păcate, au fost obişnuiţi din partea trupelor româneşti. Conceptul nostru este «larger than life», vrem să transpunem publicul pentru o oră şi jumătate în altă lume, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum şi de efecte pirotehnice. Încă un detaliu important: intrarea va fi liberă!"
Mesajul de la finalul interviului pentru fani a fost: „Vă mulţumim foarte mult pentru susţinere şi abia aşteptăm să ne revedem la concerte, să ne bucurăm împreună de piesele noi, pe viu! 30 octombrie, Colectiv. Prezenţa obligatorie!"

„Ziua în care vom muri"

Lista pieselor albumului lansat de formaţie în fatidica zi de 30 octombrie, „Mantras of War", conţine zece titluri. O amară ironie a sorţii a făcut ca prima piesă să se numească „The Day We Die"/ „Ziua în care vom muri", o melodie de 4,47 minute. „This Life Is Running Out"/ „Viaţa asta e pe sfârşite" şi „Ode to a Sacrifice"/ „Odă pentru un sacrificiu" sunt titlurile care încheie tracklist-ul albumului - a cărui intrare în vânzare fusese anunţată pentru ziua de 31 octombrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro