Mergi la conţinutul principal

«Braicar» şi-a mărit flota cu încă 5 autobuze

• este vorba despre autobuze de capacitate medie, marca BMC, produse în România, care vin la pachet cu o garanţie pe 6 ani şi sunt dotate cu validator dual pentru bilete şi carduri, aer condiţionat, afişaj electronic, podea joasă şi rampă pentru persoane cu dizabilităţi • după cum a declarat directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, un astfel de autobuz a costat  aproape 96.000 euro, plus TVA • autobuzele ar trebui să intre pe trasee încă de săptămâna viitoare • primarul Marian Dragomir a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la recepţia mijloacelor de transport, precizând că vor urma şi alte dotări pentru operatorul de transport, printre care 11 autobuze electrice şi 10 tramvaie noi

 

Societatea “Braicar” a luat, ieri, în primire cele cinci autobuze noi de capacitate medie, achiziţionate de curând pentru a ajuta la sporirea confortului călătorilor pe mijloacele de transport în comun din Muncipiul Brăila. Primarul Marian Dragomir, alături de viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea, fostul edil-şef Aurel Simionescu (consilierul personal al lui Dragomir), deputatul PSD Nicu Niţă, directorul “Braicar” Cornel Săndulescu, consilierul municipal PSD George Caranica, directorul ECO, social-democratul Ionuţ Pisică, precum şi reprezentanţii companiei producătoare a autobuzelor “BMC Truck & Bus” SA, a susţinut o conferinţă de presă specială, pentru a prezenta noul lot de autobuze. Dragomir a insistat să călătorească alături de jurnaliştii brăileni cu unul dintre autobuze pentru a demonstra confortul noilor mijloace de transport în comun, dar şi dotările acestora.

Poate cel mai important element de precizat este că autobuzele BMC vin dotate cu validator dual pentru bilete şi card. Astfel că, în curând, brăilenii care doresc vor putea să renunţe la clasicele abonamente sau bilete şi să alimenteze un astfel de card pentru a-şi plăti călătoriile pe mijloacele de transport ori de câte ori au nevoie. De asemenea, acestea au camere video, aer condiţionat, afişaj electronic, podea joasă şi rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Potrivit directorului “Braicar”, Cornel Săndulescu, fiecare dintre cele 5 autobuze a costat aproximativ 96.000 euro (plus TVA) însă beneficiază de o garanţie de 6 ani. Acestea ar trebui să intre în circuit de săptămâna viitoare după ce vor fi înmatriculate.

“Cel mai important lucru pentru noi este că în acest an am reuşit să completăm flota «Braicar» cu încă 5 autobuze noi pe lângă cele 32 cumpărate până în prezent. Suntem în procedură de consultare a pieţei pentru alte 15 autobuze noi de capacitate medie, ca şi acestea. Vrem să fie livrate până la sfârşitul anului şi cel mai important lucru este că cele 15 autobuze noi vor fi cumpărate cu plata în 3 rate egale pe perioada unui număr de 3 ani. Acest lucru în traducere directă înseamnă că noi vom primi autobuzele anul acesta, dar le vom plăti în rate egale timp de 3 ani fără a greva foarte mult bugetul Primăriei Municipiului Brăila. Vom putea să ajungem astfel în doi ani şi jumătate de mandat la un număr de aproximativ 52 de autobuze noi, majoritatea de capacitate medie. Aceste autobuze sunt dotate deja cu validatoare pentru bilete în sistem dual - deci şi pentru bilete, dar şi pentru card. Astfel, toţi cetăţenii Municipiului Brăila care nu mai vor să cumpere bilete, vor putea să achiziţioneze un card cu o sumă de bani pe el, să îl reîncarce în mod automat, fără a avea de fiecare dată grija că au luat sau nu bilete. Aceste carduri vor fi valabile pe o perioadă nedeterminată şi vor fi transmisibile între membrii familiei. Vom reuşi astfel să avem şi un transport modern din acest punct de vedere. De asemenea, vor fi în continuare şi abonamentele cu bani sau cele sociale pe care Primăria le oferă elevilor de liceu, studenţilor şi pensionarilor sau persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Dragomir.

Potrivit sursei citate, până pe 30 iulie se va convoca o şedinţă de îndată a CLM Brrăila pentru a dezbate şi aproba un proiect privind asigurarea finanţării în cotă de 2% pentru 11 autobuze electrice, 10 tramvaie noi, 11 staţii de reîncărcare lentă şi 3 staţii mobile de încărcare rapidă.

“Consider că prin aceste investiţii Primăria Municipiului Brăila va fi una dintre primăriile model în ceea ce priveşte autobuzele noi şi condiţiile din acestea la nivel naţional”, a adăugat edilul-şef.

 

Autobuzele au fost aduse de la Bucureşti, ieri dimineaţă

Silvia Colacea, reprezentant al societăţii “BMC Truck & Bus” SA, furnizorul autobuzelor marca BMC în oraşul Brăila a ţinut să sublinieze câteva detalii tehnice despre dotările noilor autobuze, care au sosit de la Bucureşti ieri dimineaţă.

“Ne bucurăm în primul rând să revenim în Brăila după mai mulţi ani, cu autobuzele marca BMC şi sperăm, totodată, să venim în aşteptările populaţiei municipiului Brăila cu un transport civilizat, cu un transport modern, în condiţii de siguranţă şi confort maxim. Autobuzul marca BMC încorporează cele mai noi şi cele mai performante echipamente produse de către cei mai cunoscuţi producători de astfel de echipamente în lume. Sunt autobuze echipate cu motor englezesc, norma de poluare Euro 6. Au podea coborâtă pe toată lungimea autobuzului, fără trepte. Sunt adaptate pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Încorporează cele mai noi echipamente electronice, cum ar fi camere de luat vederi cu filmare la interior şi la exterior, aer condiţionat. Autobuzul BMC vine la pachet cu un termen de garanţie de 6 ani. Noi dorim să mulţumim companiei «Braicar» şi Municipiului Brăila că a organizat o licitaţie corectă, cu o concurenţă reală, astfel încât a oferit posibilitatea de a se alege cea mai bună ofertă. Au fost achiziţionate la un preţ mult mai scăzut decât cel al concurenţei. Pe de altă parte, dincolo de autobuzele BMC pe care noi le furnizăm astăzi, trebuie să ştiţi că BMC Truck & Bus SA este unic producător de autobuze în România. Noi fabricăm autobuze de 12 metri, de o capacitate mai mare decât cele pe care le livrăm astăzi aici. Urmează să vindem 50 de autobuze la Ploieşti, Eurobus Diamond de 12 metri. Astfel de autobuze ar fi bune şi pentru Municipiul Brăila. Am văzut că aveţi un anunţ de consulatare a pieţei pentru capacitate de 70 de călători, dar credem că aşa cum ajutaţi populaţia Brăilei, puteţi ajuta şi o firmă românească în sensul de a organiza o licitaţie corectă, aşa cum a fost şi aceasta şi de a alege cea mai bună ofertă”, a declarat Colacea.

 

Noile autobuze, pe traseu de săptămâna viitoare

Directorul “Braicar” Cornel Săndulescu a dorit să puncteze că autobuzele recepţionate urmează să treacă printr-o procedură standard înainte de ajunge să intre în circuit.

“Se vor face toate demersurile legale privind înmatricularea, obţinerea copiilor conforme şi după aceea introducerea în circulaţie. Deci peste o săptămână aceste autobuze vor circula pe străzile Municipiului Brăila. Autobuzele sunt de medie capacitate au circa 70 de locuri pe scaune şi în picioare. (...)Aşa cum v-a spus domnul primar, autoritatea locală face eforturi deosebite pentru creşterea calităţii serviciului de transport public, achiziţionează autobuze electrice, tramvaie noi şi de asemenea continuă să sporească flota de autovehicule - încă 15, în anul 2018”, a afirmat Săndulescu.

Primarul Marian Dragomir a insistat ca şoferii care au condus autobuzele noi şi care le-au adus din capitală să îşi spună părerea despre ele, făcând totodată o comparaţie cu cele deja existente în flota “Braicar”. Aceştia s-au arătat încântaţi, afirmând că autobuzele merg foarte bine, că au suspensie bună, dotări moderne şi cutie automată, ceea ce le uşurează mult munca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro