Asociaţia "Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021" a organizat o dezbatere publică deschisă pe tema "Strategia Proiectelor Cultural - Artistice propuse pentru proiect şi implicarea voluntarilor". Evenimentul a avut loc vineri după amiază, la Facultatea de Inginerie din Brăila. Aula facultăţii a fost arhiplină.
Cei care au luat cuvântul au fost Lucian Sabados, managerul Teatrului "Maria Filotti", Mircea Ciucaşu, directorul Casei de Cultură Municipale Brăila, Dragoş Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Judeţene Brăila, Cristi Niculae, antreprenor brăilean, Dan Buteică, manager la Ceprohart Brăila, dar şi Martina Orla, o tânără voluntară elevă de la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci".
Cei prezenţi au avut ocazia să afle lucruri, poate neştiute, despre oraşul nostru, cum ar fi acela că Brăila este singurul oraş locuit din lume cu străzile amfiteatru. Pe lângă acestea, a fost descrisă importanţa Brăilei de-a lungul istoriei, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, dar şi personalităţile care au făcut cinste oraşului.
"Voi coordona un departament foarte important. Brăila capitală culturală, asta înseamnă o strategie culturală foarte bine pusă la punct, care să te conducă nu numai la un număr important de evenimente cu conotaţie internaţională, ci prin atragerea şi prin dezvoltarea acestei strategii culturale să atragem forţe importante. Mă refer la bugete care să consolideze frumuseţile şi patrimoniul real al Brăilei", a declarat Lucian Sabados, managerul Teatrului "Maria Filotti" şi cel mai nou membru al Grupului de Iniţiativă "Brăila - Capitală Europeană a Culturii - 2021".
"Doresc să-i anunţ şi pe colegii mei că am reuşit să obţinem de la Ministerul Justiţiei denumirea Asociaţiei care este «Brăila - Capitală Europeană a Culturii - 2021». Sperăm că săptămâna viitoare, autorităţile să poată fi în posibilitatea de a da mandate de reprezentare în cadrul acestei asociaţii pentru cei împuterniciţi", a anunţat voluntarul Cristian Niculae.