«Boli» grave la Spitalul Judeţean! | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Boli» grave la Spitalul Judeţean!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pare să fie ultimul loc din România în care şi-ar dori să ajungă un pacient. Cel puţin acest lucru reiese din zecile de mesaje postate pe pagina on line a cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei", la articolele publicate în secţiunea "Sănătate". Şi asta pentru că, susţin comentatorii, în spitalul brăilean, pacienţii se simt ameninţaţi de "figuri acre şi plictisite", care ar aştepta şpăgi, saloanele sunt pline de mucegai, holurile sunt mizerabile iar toaletele infecte, cu miros greu. Mai mult, printre cititorii care îşi expun nemulţumirile, sunt unii care, atenţie!, se plâng nu pentru că sunt bolnavi, ci pentru că s-au îmbolnăvit în acest spital.
Pentru a face cunoscute aceste opinii, impresii, experienţe neplăcute şi brăilenilor care nu au acces la internet, am decis ca, în ediţia de astăzi, să publicăm câteva dintre ele.

"Ăsta e măritul Manager..."

Problemele ridicate de cititorii noştri, fie că sunt pacienţi, fie că fac parte din personalul unităţii spitaliceşti, sunt extrem de diverse. De la reclamaţii legate de igienă şi condiţii, până la acuzaţii privind amabilitatea şi profesionalismul unor cadre medicale, care-l vizează inclusiv pe managerului unităţii, medicul Mihail Iugulescu, brăilenii au dat frâu liber nemulţumirilor.
"Ăsta e măritul Manager....medici buni, care nu vor să îi facă jocul, sunt goniţi şi, culmea, ajunşi şefi de secţii pe la Galaţi cel puţin. Asistenţi medicali anestezişti ajunşi la comerţul cu cosmetice pe locul 2 pe ţară...că deh!, vând prin spital. Medici anestezişti care ţipă când sunt deranjaţi să dea anestezie. (...) Mizerie, secţii neperformante cu paturi libere şi secţii performante cu câte 2 în pat.....să mai zic....? Acest manager denigrează personalul care nu îi convine în faţa pacienţilor, legându-se chiar de viaţa personală. Salarii nemajorate conform legii, infirmiere vechi cu salariul minim nemajorat , şpăgi la angajare - se ştie. (...) Degeaba medicii sunt bine intenţionaţi dacă nu au unde, nu au cu ce şi mai ales cu cine să comunice, să ceară ce le trebuie. Specimene dastea conduc spitalul....", este unul dintre cele mai acide comentarii.

"Trebuie reabilitat şi personalul medical"

Pe lângă condiţiile din spital, care lasă de dorit, ar trebui "reabilitat" şi personalul medical, spune o altă comentatoare: "Trebuie "reabilitat" şi personalul medical, deoarece pe lângă condiţiile care amintesc de perioada comunistă, medicii şi asistentele au acelaşi comportament comunist!".
"Se zice că omul sfinţeşte locul. Doar dacă vrea, dacă îşi doreşte acest lucru, aş zice eu, doar dacă interesul lui este să facă treaba, să facă lucrurile să meargă bine. Păcat că la noi, la Brăila, încă mai există medici şi asistenţi care nu sunt dispuşi să-şi facă meseria aşa cum trebuie. (...) E păcat că în spitale se duc oameni bolnavi care sunt nevoiaşi şi, în loc să găsească nişte cadre medicale care să le aline suferinţele, să-i trateze ca pe nişte oameni, îi lasă să aştepte pe holuri, apoi îi întâmpină cu nişte figuri acre şi plictisite, nişte blazaţi şi plafonaţi, cărora dacă nu le bagi în buzunar nu se uită la tine. Despre curăţenie, ce să mai vorbim... Nimic nu-l împiedică pe administrator să pună infirmierele să spele bine, să dezinfecteze şi să cureţe spaţiile", a scris o altă cititoare.

Secţia de Pediatrie, coşmarul a sute de părinţi

De departe însă cele mai impresionante mesaje au fost postate de părinţii care au avut neşansa de a-şi interna micuţii în Secţia de pediatrie. De altfel, acesta a fost şi subiectul materialului publicat în urmă cu câteva zile şi care a încins serios spiritele în rândul cititorilor noştri. Redăm mai jos câteva dintre cele mai "acuzatoare" comentarii.
"Dacă nu le dai milioane, nu se uită la tine. Am păţit-o cu băiatul. Trei zile nu a mâncat nimic, numai vomita şi ei nu făceau nimic până nu am băgat milioane în buzunar ca să-i pună o perfuzie să-l hrănească... ".
"Este tragic ce se întâmplă! Vă pot spune că am fost internată cu fetiţa la o lună şi într-adevăr este plin de mucegai, de dormit, tu ca mamă nu ai unde, iar doctoriţa P. tratează pacientele fără pic de respect şi profesionalism......asta am păţit eu pentru că am avut tupeul şi mi-am cerut dreptul să aflu rezultatele la analizele fetiţei mele ...".
"Mama care însoţeşte copilul mai mic de doi ani doarme pe scaun cu capul în pătuţul copilului ....copiii neînsoţiţi peste doi ani, seara, sunt legaţi cu faşa de gratiile patului ....teribil ...".

Lipsesc multe, dar cel mai greu de suportat e lipsa de respect

"Ce tupeu are să spună că dezordinea e din cauza rudelor care stau cu pacienţii! Să se ducă el (dr. Iugulescu - n.n) să vadă cum e să stai cu copilul în jegul ăla. Să-ţi fie frică să atingi, tu sau copilul, ceva să nu iei vreo boală... Şi, colac peste pupăză, să mai dai şi de nişte fomiste de asistente care au cea mai mare silă pe ele. Ruşineeeeeee"
Tot la capitolul nemulţumiri, brăilenii au subliniat, de asemenea, şi faptul că pe lângă "mizeria" din spital, "incompetenţa" unor angajaţi riscă uneori să agraveze şi mai mult bolile pacienţilor. "Aş invita autorităţile astea deştepte din Brăila să meargă să stea acolo cu copilul mic bolnav, în saloane pline de mucegai, cu toalete infecte, pătuţuri care sunt un pericol pentru cei mici (...) Şi se mai găseşte şi o deşteaptă de asistentă sau infirmieră să urle la tine. Suntem de tot râsul! Plătim taxe peste tot, iar când avem nevoie, trebuie să stăm cu copiii în mizerie. Am ajuns la începutul lunii noiembrie, cu una din fete, la urgenţă, cu convulsii. Stimata doctor V. îi punea stetoscopul la guriţă şi scutura termometrul digital, iar când soţul i-a zis că fata dă ochii peste cap, a zis să o ia din cabinet să o ducă la camera de gardă. Au vrut să îi pună oxigen, dar nu aveau mască. A trebuit să i se ţină copilului de 1 an şi 4 luni, furtunul la năsuc, pentru că măşti nu existau. Am cerut ca fata să fie consultată de un ORL-ist, deoarece se trezise din somn şi îmi plângea de ureche de 2 ore (internate fiind), iar draga de doctor C. ţipa la mine şi îmi spunea «da ce dragă, ţi-a zis fata că o doare urechea?». Cu toate că al meu copil avea doar 1 an", se plânge o altă mămică din Brăila, pe site-ul "Obiectiv".
"După ce am sunat la 112...în ziua x, luna y a anului 2015....mi-a fost recomandat cu căldură să folosesc un taxi....deşi era o urgenţă de grad ridicat cu un minor acuzând unele dureri....Ajuns la primiri urgenţe copii, nici nu s-au deranjat să-l vadă, minorul fiind căzut pe scări....cocoşat de durere....Recomandarea medicului, vizibil deranjat de cererea mea de a vedea copilul, a fost să-l trimit la spitalul trei....cu taxiul. Deci ce dracu ne mai miră la ce este în judeţeanul ăla, când încă de la poartă eşti tratat în halul ăsta..."

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro