Muzica de cameră, interpretată cu talent şi pasiune de doi artişti remarcabili, Ion Bogdan Ştefănescu şi Costin Soare, a încălzit inimile brăilenilor prezenţi la "Maria Filotti" cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.
Directorul Lucian Sabados a explicat că în această zi, cei care stau pe scenă trebuie să fie sărbătoriţi, astfel că le oferă un recital cameral de excepţie, "Elogio de la danza", susţinut de Ion Bogdan Ştefănescu la flaut şi Costin Soare la chitară. Creaţii celebre clasice, combinate cu intervenţiile lui Ion Bogdan Ştefănescu au creat un cadru emoţionant, relaxant şi distractiv.
Înainte de concert, managerul Lucian Sabados a citit mesajul internaţional transmis de dramaturgul Brett Bailey: "Oriunde se află o societate umană, acolo se manifestă irepresibilul Spirit al Spectacolului. Născut în comunitate, el poartă măştile şi costumele diferitelor noastre tradiţii. El pune la treabă limbile, ritmurile şi gesturile noastre, creând un spaţiu în mijlocul nostru. Iar noi, artiştii care lucrăm cu acest vechi spirit, ne simţim datori să-l îndreptăm, prin inimile, ideile şi trupurile noastre, către dezvăluirea realităţilor noastre, în toată banalitatea lor, dar şi cu misterul lor strălucitor. Însă, în această epocă în care milioane de oameni se luptă pentru a supravieţui, suferă din cauza unor regimuri tiranice sau a capitalismului rapace, fug din calea războaielor şi vitregiilor; în care serviciile secrete ne invadează viaţa noastră privată, iar cuvintele noastre sunt cenzurate de guverne care se amestecă nepoftite; în care pădurile sunt rase de pe faţa pământului, speciile exterminate, iar oceanele otrăvite: ce anume ne mai simţim noi datori să dezvăluim? În această lume de puteri inegale, în care diverse grupuri hegemonice încearcă să ne convingă că un popor, o rasă, un sex, o preferinţă sexuală, o religie, o ideologie, un anume cadru cultural sunt superioare tuturor celorlalte, mai putem oare susţine ideea că arta ar trebui să fie separată de constrângerile agendelor sociale? Ce ar trebui să facem noi, artiştii arenelor şi ai scenelor? Să ne conformăm cererilor igienizate ale pieţei sau să ne folosim de puterea pe care o avem, aceea de a crea un spaţiu în inima şi mintea societăţii, de a aduna oamenii în jurul nostru, de a aduce inspiraţie, încântare şi informaţie şi de a crea o lume a speranţei şi a conlucrării cu inimile deschise?".
Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961, de către Institutul Internaţional de Teatru şi este sărbătorită anual pe 27 martie.