Mergi la conţinutul principal

«Afacere» cu brazi de Crăciun. Polițiștii brăileni au făcut confiscări

* în această perioadă, poliţiştii acţionează pentru combaterea oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun * sâmbătă şi duminică, polițiștii au constituit filtre organizate și au verificat transportatorii de material lemnos şi  agenții economici de profil, inclusiv în piețele din municipiu  

 

Brazii de Crăciun sunt la mare căutare în această perioadă, astfel că poliţiştii sunt cu ochii pe transportatorii de material lemnos şi pe comercianţii din pieţe, pentru prevenirea infracţiunilor silvice. Sâmbătă şi duminică, s-a acţionat în trafic şi în pieţe. Polițiștii au confiscat peste 100 de pomi de Crăciun.

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii brăileni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Brăila au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.

Pe parcursul zilei de duminică, polițiștii au desfășurat activități, constituind filtre organizate și verificând totodată agenții economici de profil, inclusiv în piețele din municipiu. Duminică, în intervalul orar 10:00-14:00, la nivelul municipiului Brăila, polițiștii au legitimat peste 30 de persoane, au verificat 48 autovehicule și 26 de societăți comerciale, dintre care 4 cu profil comercializare material lemnos pentru foc. „Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 4.300 de lei, dintre care 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precum și două sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID 19. De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și un certificat de inmatriculare, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. În continuare, polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

Comerciantă de brazi amendată cu 6.000 lei şi lăsată fără marfă

La data de 12 decembrie, în intervalul orar 10:00-14:00, la nivelul municipiului Brăila, polițiștii au legitimat 17 persoane și au verificat 15 autovehicule. Au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7.200 de lei, dintre care 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind contravențiile silvice prevăzute de Legea 171/2010, 2 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precum și o sancțiune contravențională  aplicată la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, polițiștii au confiscat peste 100 de pomi de Crăciun și au reținut un certificat de inmatriculare, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. De exemplu, la ora 10.15 a fost identificată o femeie de 47 ani, din municipiul Brăila, în timp ce expunea spre comercializare pomi de Crăciun, fără a deține documentele legale. Față de persoana în cauză s-a luat masura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 6.000 lei și confiscarea pomilor de Crăciun, ce au fost ulterior lasați în custodia Ocolului Silvic Lacu Sărat”, au precizat poliţiştii brăileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro