Câteva zeci de rockeri din toată ţara s-au întâlnit în perioada 1-4 mai la Sibiu pentru a participa la cea de-a patra ediţie a festivalului "1 Mai Rock", găzduit de Clubul Bohemian Flow. De apreciat este faptul că evenimentul s-a bazat foarte mult pe promovarea trupelor autohtone din spectrul metalului extrem, însă a adus şi patru grupuri destul de interesante de peste graniţă. Chiar dacă locaţia nu a fost una foarte spaţioasă, sonorizarea excelentă a compensat fără îndoială acest aspect. De asemenea, un alt plus al festivalului se datorează organizatorilor, care au ales line-up-ul celor patru seri, astfel încât stilurile interpretate de artişti să fie compatibile. Joi, trupa care a dat startul concertelor a fost Kamen din Bucureşti, un tânăr grup thrash destul de promiţător. Aceştia nu au cântat foarte mult, însă au reuşit să stârnească interesul celor din sală. Tot din Bucureşti a venit şi cea de-a doua trupă thrash a serii, Spinecrusher, care a oferit un spectacol destul de interesant şi a pregătit "terenul" pentru deatherii de la Evergreed, trupă sibiană activă încă din 1997. Show-ul acestora a fost fără îndoială apreciat de publicul sibian şi nu numai. Malpraxis din Cluj, una dintre puţinele trupe de brutal death metal active din România, a "tensionat" atmosfera din club printr-un concert demn de ţinut minte. Muzica grupului a sunat impecabil şi acest lucru a fost repede observat de cei din public. După încheierea concertului, Malpraxis a urmat show-ul clujenilor de la Decease, poate cea mai aşteptată formaţie a serii. Încă de la prima piesă a trio-ului "iadul s-a dezlănţuit" în Bohemian Flow. Aceştia interpretează un stil death-thrash extrem de bine pus la punct, asemănător celui din anii de început ai celebrei Sepultura. Cap de afiş în prima seară a festivalului a fost trupa Virus din Anglia, activă pe scena metal încă din 1986. "Veteranii" cântă thrash metal de şcoală veche şi au fost primiţi extrem de bine de publicul sibian. La final aceştia au avut şi o surpriză pentru cei prezenţi, interpretând un cântec scoţian vechi, în stil metal.
Ziua "neagră"
Cea de-a doua zi a festivalului a fost dedicată aproape în totalitate stilului black metal. Prima trupă care a deschis seara de 2 mai a fost Marchosias din Cluj. Deşi nu au avut baterist şi au folosit tobe înregistrate, cei patru membri ai trupei au reuşit să cucerească foarte repede publicul. La finalul interpretării playlist-ului pregătit aceştia au fost rugaţi să revină pe scenă pentru a mai interpreta o piesă. Următoarea trupă a fost Dinumbră din Bucureşti, care a suprins plăcut auditoriul. Stilul acestora este destul de greu de definit, însă a părut pe placul celor din sală şi a pregătit fără îndoială intrarea în scenă a unei trupe extrem de interesante de black metal, din capitală, Akral Necrosis. Grupul a avut un show intens, iar publicul a reacţionat pe măsură. Atmosfera s-a menţinut şi pe parcursul concertului susţinut de Sincarnate din Bucureşti. Aceştia interpretează o combinaţie între death metal şi doom modern, stil care se pare că a fost pe placul publicului sibian. Penultima trupă a serii a fost Argus Megere, un grup cu o activitate muzicală îndelungată şi una dintre cele mai importante trupe de black metal din România. Din păcate, show-ul timişorenilor a fost foarte scurt, aceştia alegând să respecte cu stricteţe programul, în ciuda bis-urilor cerute de public. Chiar şi aşa concertul formaţiei a fost unul memorabil. Capul de afiş al serii a fost rezervat italienilor de la Handful Of Hate, o trupă ce activează din 1993. Aceştia au ales să interpreteze foarte multe piese de pe cel mai recent album "To Perdition", lansat în 2013, însă au cântat şi câteva piese de pe primele materiale discografice. Show-ul trupei a fost tehnic, rapid şi rece, iar acest fapt a părut să obosească un pic publicul prezent, însă prestaţia Handful Of Hate a fost de excepţie.
În seara de sâmbătă, pe scenă au urcat Scarlet Moon (Bucureşti), Ethernus (Baia Mare), Kratos (Bucureşti), The Hourglass (Cluj-Napoca), Whispering Woods (Cluj-Napoca) şi Galadriel (Slovacia), toate numele interpretând stiluri apropiate de zona folk/gothic metal. De asemenea, duminică, au concertat Amarthalos (Braşov), Alithia (Australia) şi The Thirteenth Sun (Braşov), grupuri din zona progressive rock. Tot în ultima zi a festivalului, începând cu ora 12:00, în aceeaşi locaţie a avut loc TRock, unde fanii trupelor şi-au putut procura albume şi tricouri cu artiştii preferaţi. De menţionat că la finalul fiecărei seri a fost organizată şi o tombolă în urma căreia s-au dat bilete pentru alte concerte rock/metal sau tricouri cu "1 Mai Rock Festival Sibiu 2014".