Mergi la conţinutul principal

«Ţeapă» de zeci de mii de lei la o casă de amanet

Brăileanca Daniela Turcu, în vârstă de 32 de ani, a fost cercetată şi trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în perioada ianuarie - august 2015, inculpata şi-a însuşit din gestiunea societăţii la care era angajată ca amanetar suma totală de 57.340 lei. Pentru a justifica lipsa banilor, Daniela a întocmit, precizează anchetatorii, în mod fictiv, 20 de contracte de împrumut de tip amanet. Majoritatea persoanelor trecute în contracte sunt simple nume fictive. Ceilalţi titulari de contract, persoane reale, au precizat că nu au amanetat bijuterii şi nu au semnat respectivele contracte de amanet. Potrivit anchetatorilor, Daniela Turcu a recunoscut că a sustras bani din gestiune şi că, pentru a justifica lipsa lor, a întocmit respectivele contracte fictive. Ea a precizat că a delapidat bani pentru că avea de achitat mai multe datorii.
Inculpata Daniela Turcu a fost angajată a SC "Eurogold Rapid IFN" SRL Tulcea - Punct de lucru Brăila (strada 1 Decembrie 1918) în funcţia de amanetar, începând cu data de 30 ianuarie 2014. În ziua de 10 august 2015, comisia de inventariere a firmei a constatat că lipseau din plicuri zeci de grame de bijuterii aur, bunuri gajate aferente unui număr de 20 de contracte de amanet. Trei zile mai târziu, reprezentantul "Eurogold Rapid IFN" SRL Tulcea a sesizat IPJ Brăila, ca s-o reclame pe brăileancă.
Potrivit procurorului de caz, "referitor la contractele identificate şi menţionate în procesul verbal de inventariere din 10 august 2015, Turcu Daniela a recunoscut că sunt întocmite pe numele unor persoane fictive, iar sumele de bani le-a folosit în interes personal".
Pentru stabilirea persoanei care a completat contractele, oamenii legii au dispus efectuarea unei Expertize tehnico-ştiinţifice grafoscopice. Raportul de expertiză criminalistică întocmit ulterior de specialiştii IPJ Brăila a stabilit fără dubii că scrisul de pe contractele de amanet a fost executat de inculpata Turcu Daniela.
"Inculpata a declarat că îşi cunoştea atribuţiile ce îi reveneau în calitate de amanetar şi gestionar, precizând că, începând cu luna ianuarie 2015, datorită unor probleme financiare, aflându-se în imposibilitatea achitării facturilor de utilităţi şi pentru a intra rapid în posesia unor sume de bani, a luat hotărârea de a întocmi în fals contracte de amanet fictive, pentru achitarea datoriilor (...) Inculpata a precizat că scrisul de pe cele 20 de contracte de amanet fictive îi aparţine, iar semnăturile din dreptul rubricii «împrumutat» le-a executat la întâmplare", precizează procurorul care s-a ocupat de caz.
Dosarul penal a fost trimis la Judecătoria Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro