Mergi la conţinutul principal

«Şi tu poţi controla diabetul!»

Direcţia de Sănătate Publică Brăila va derula în ziua de 14 noiembrie campania "Şi tu poţi controla diabetul", pentru a marca astfel Ziua Mondială de Lupta Împotriva Diabetului Zaharat. Campania, care este promovată la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, se va derula în parteneriat cu spitalele, Inspectoratul Şcolar Judeţean, cabinetele medicale de familie. Scopul campaniei este de a informa populaţia cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos în profilaxia diabetului, precum şi stoparea ascensiunii numărului de persoane cu diabet şi a complicaţiilor afecţiunii. După cum a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al DSP Brăila, în cadrul acestei campanii vor fi desfăşurate numeroase activităţi, printre care expunerea de postere şi pliante tematice, discuţii individuale şi de grup referitoare la factorii de risc pentru diabet şi complicaţiile acestuia, ce vor avea loc în unităţi sanitare. Se vor organiza puncte stradale pentru informarea populaţiei generale asupra afecţiunii, în colaborare cu Filiala de Cruce Roşie Brăila, determinări ale glicemiei, lipidelor, colesterolului, gratuit, în câteva cabinete medicale de familie dotate cu microteste, vor fi distribuite materiale informative în spitale, policlinici, cabinete medicale individuale, cabinete şcolare, farmacii, vor fi organizate puncte informative în spitale pentru pacienţi şi aparţinători, difuzarea de informaţii pentru populaţia generală, pe website-ul instituţiei.
Pentru anul 2013, activităţile de celebrare pe plan mondial se vor desfăşura sub sloganul "Înţelege diabetul, preia controlul".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro