«Şcoala Altfel» la «Obiectiv-Vocea Brăilei» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Şcoala Altfel» la «Obiectiv-Vocea Brăilei»

Cotidianul "Obiectiv-Vocea Brăilei" a fost, ieri, gazdă pentru mai multe grupuri de elevi care, în cadrul activităţii "Şcoala Altfel" au dorit să descopre câteva din tainele presei scrise şi ale meseriei de jurnalist.
"Musafirii" noştri au fost elevii Şcolii Gimnaziale "Mihai Eminescu", clasele a VI-a A şi a VII-a A, diriginţi Marioara Bălan şi Ileana Savu, şi ai clasei a VIII-a de la şcoala din Tudor Vladimirescu, diriginte Adelina Mircea. Ei au fost întâmpinaţi de redactorul şef adjunct, Cati Lupaşcu, împreună cu care au vizitat redacţia ziarului şi au aflat câteva dintre secretele realizării unui cotidian. În plus, li s-a povestit cum a reuşit cotidianul "Obiectiv-Vocea Brăilei" să reziste crizei economice şi să rămână lider de piaţă, cum, în paralel cu ediţia print, evoluţia tehnică a impus dezvoltarea unei ediţii on-line. Redactorii "Obiectiv" le-au mai prezentat elevilor şi diferenţele uriaşe dintre jurnalismul anilor 90 şi cel practicat în prezent, dar şi cât de mult a influenţat activitatea unei redacţii apariţia telefoniei mobile, a internetului, a computerelor performante. De asemenea, elevii au mai aflat şi despre importanţa auditării unei publicaţii de către Biroul Român de Audit al Tirajelor - BRAT (care confirmă numărul de cititori) în atragerea de publicitate.
Elevii au fost impresionaţi de informaţii, iar unii dintre ei au dorit să afle cum pot deveni jurnalişti, care sunt calităţile necesare unui bun jurnalist şi cum poţi avea succes în acest domeniu. Profesoarele le-au explicat copiilor că în viaţă sunt importante deciziile pe care le iau, că trebuie să-şi aleagă corect şi în cunoştinţă de cauză cariera, astfel încât să ajungă să facă ce le place şi să muncească din pasiune.
Copiii au avut parte şi de o scurtă lecţie de fotografie din partea fotoreporterului cotidianului, Nicu Mircea. Acesta le-a explicat regulile ce transformă o poză într-o fotografie profesionistă, "care spune mai mult decât o mie de cuvinte". Apoi au descoperit cum ajung textele scrise să fie puse în pagina de ziar, de la tehnoredactorul Ionuţ Condoliu. La final, elevii s-au declarat încântaţi de ce au văzut şi de faptul că acum ştiu câtă muncă este în spatele fiecărui articol de presă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro