Mergi la conţinutul principal

«Ăsta e PSD-ul la Brăila: dictatură»

Astăzi s-ar putea hotărî soarta lui Mircea Fudulaiche, secretarul autosuspendat al Primăriei Brăila. Liderii de grup ai formaţiunilor politice din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila vor decide dacă evaluarea performanţelor profesionale a lui Mircea Fudulaiche va face obiectul unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut mâine, la şedinţa ordinară. Iniţiativa acestui demers aparţine consilierului local PP-LC, Ene Tache, care apreciază că angajatul din Palatul administrativ merită calificativul "nesatisfăcător" pentru neglijenţă în serviciu. Neglijenţă de pe urma căreia finanţarea alocată de UE pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţi a scăzut cu 25%, adică o pierdere de 5 milioane de euro din bugetul municipiului. Însă problema este alta, atrage atenţia Tache. Acesta spune că în timp ce el încearcă să accelereze demiterea lui Fudulaiche, primarul Aurel Simionescu o tot amână cu promisiuni pe care nu le onorează. "Domnul primar mi-a promis că va introduce acest proiect pe ordinea de zi. Iniţial mi-a spus că domnul Fudulaiche are proces şi să mai aşteptăm nu ştiu ce. Dar până la urmă a fost de acord şi mi-a zis să mă duc la secretar cu hârtiile. Eu m-am dus, le-am depus, dar ca să aflu după aceea că proiectul nu-i băgat, deşi este dreptul meu ca şi consilier să vin cu proiecte de legi. Deci, el a făcut practic un abuz, domnule! Pentru că dreptul de a stabili ordinea de zi nu este numai al primarului, ci şi al consilierilor. Mi-a promis şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ăsta nu mai este raport de colaborare. Ăsta e PSD-ul la Brăila: dictatură! Dar nu numai în Brăila, în întreaga ţară", a declarat, pentru "Obiectiv", alesul local din partea PP-LC.

PDL, PNL şi PNŢCD sunt "pentru"

Consilierul local a mai precizat că în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu colegii săi din plenul CLM, a înţeles că doar trei partide îi vor susţine propunerea, respectiv PDL, PNL şi PNŢCD, Tache nefiind foarte convins de votul partidului din urmă. Contactat telefonic, reprezentantul local Laurenţiu Chiru a spus categoric «DA», se va alătura acestui demers, indiferent din partea cui vine ideea. "Suntem exact ca în filmele cu proşti. Evaluarea trebuia făcută la sfârşitul anului trecut şi calificativul «nesatisfăcător» trebuia dat de domnul primar şi trebuia demis. Din toată povestea asta eu înţeleg o chestie. Mircea Fudulaiche şi-a făcut serviciul către PSD. A fost un bun activist de partid, un bun cotizant, a acţionat şi la ordinele celor care au condus PSD-ul la Brăila şi e greu să se dezlipească de el acum. Pentru că, vorba aceea, a făcut de toate doar pentru interesul lor şi în folosul cetăţeanului nimic. Sunt «pentru» a termina acest bâlci, deoarece mi se pare firesc să intrăm în normalitate. Nu că sunt de acord cu ideea, sunt chiar foarte de acord", a precizat Chiru. Dacă PNŢCD-istul şi-a exprimat limpede părerea despre demiterea secretarului din primărie, nu putem spune acelaşi lucru şi despre PP-DD, PUER şi PNG . Astfel, consilierul Partidului Noua Generaţie, Ionel Alexandru, a explicat că, în principiu, ideea acordării unui calificativ nesatisfăcător lui Fudulaiche este una bună, dar "să vedem exact ce discutăm mâine" (n.r. - azi, 26 martie). La rândul său, ecologistul Dan Păun şi-a exprimat convingerea că "cine a greşit trebuie să plătească", însă nu părea foarte sigur de ce parte va fi: "Eu sunt plecat din Brăila, nu o să particip la întâlnire. Dar am două puncte de vedere foarte ferme. În primul rând, cine a greşit trebuie să plătească. În al doilea rând, orice decizie pe care o luăm nu poate fi decât legală pentru că altfel poate fi atacată în instanţă. Dacă este legală, eu sunt de acord, dar sincer vă spun că nu ştiu exact". De asemenea, nici din partea consilierilor PP-DD nu am primit un răspuns exact, singura certitudine fiind absenţa lui Adrian Traian de la cele două întâlniri. "Eu oricum nu vin la şedinţa cu liderii de grup şi nici la şedinţa ordinară. Trebuie să discutăm mai întâi acest subiect cu doamna Nistor şi după vedem cum vom vota", a motivat PP-DD-istul.
Important de reţinut este că, potrivit art.99, lit. B, din Legea 188/1999 republicată, privind statutul funcţionarilor publici, persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, ce se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere, pentru "incompetenţa profesională, în cazul obţinerii calificativului «nesatisfăcător» la evaluarea performanţelor profesionale individuale". Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro