Mergi la conţinutul principal

«Îngerul deşertului» se întoarce azi acasă

După 23 de zile de când s-a stins, Alin Miuţescu, 26 de ani, tânărul care plecase în Maroc în misiune umanitară, într-un proiect al Universităţii din Oslo - Norvegia, se întoarce acasă. Dormind. Dormind pentru totodeauna. Familia sa îl va conduce pe ultimul drum chiar în preajma Învierii Domnului, după ce timp de 23 de zile şi-a înăbuşit plânsul.
Ancheta ce a urmat accidentului în care a murit brăileanul, după ce o furtună de nisip a răsturnat autobuzul cu care se deplasa în deşertul marocan, a durat mai bine de trei săptămâni, fapt ce i-a panicat pe membrii familiei lui Alin, secătuiţi de durerea de a nu reuşi să-şi mai vadă "Îngerul".
Ba chiar, ieri, Laurenţiu Miuţescu şi Liliana Başturea, tatăl, respectiv mătuşa lui Alin, au tras un semnal de alarmă şi au făcut un apel către autorităţi pentru urgentarea repatrierii trupului lui Alin.
Tot ieri, pe seară, Ambasada României din Maroc a anunţat familia că Alin va ajunge acasă. "În sfârşit, ne-au anunţat că vineri, la ora 14.15, sicriul va ajunge cu un avion în Otopeni. Avionul a făcut escală în Paris. Noi îl aşteptăm acasă, îl vom depune la capela aceea mică, de la Catedrală. Nu ştim deocamdată când îl vom înmormânta", ne-a declarat Liliana Başturea, mătuşa lui Alin.
Reamintim că Alin era student în Norvegia şi că a absolvit o primă facultate, de Drept, în Bucureşti. După terminarea studiilor din Oslo, axate pe Drepturile Omului, Alin intenţiona să aplice pentru un post la UNICEF, motiv ce explică şi intensa lui participare şi implicare în misiuni de pace şi umanitare. Din păcate, Brăila şi România au mai pierdut, odată cu Alin, un om de excepţie, cum puţini se mai nasc pe aici. Dumnezeu să-l odihnească şi să-i uşureze zborul! Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro