Mergi la conţinutul principal
De la farmacist, la artist floral

Terapie cu flori

* Andreea Ioana Vasile este o tânără antreprenoare care în urmă cu opt ani a luat o decizie care i-a schimbat viața * a renunțat la meseria de farmacist, care îi aducea un venit stabil, pentru a-și urma visul, acela de a se perfecționa în arta florală * așa a început povestea Florăriei Vows, care în prezent are două puncte de lucru și de desfacere și un serviciu de livrări la domiciliu în municipiu * “Consider că este important să faci cu drag ceea ce îți dorești. Nu simt că am schimbat meseria de farmacist pe cea de florist, doar am făcut ceea ce am simțit într-un moment din viața mea”

 

Liliana NISTOR

 

Florile pentru mine înseamnă viață, bucurie! Ne regăsim stările și de multe ori inspirația cu ajutorul florilor”. Sunt cuvintele Andreei Ioana Vasile, o tânără antreprenoare din Brăila, care în urmă cu opt ani a renunțat la meseria de farmacist, care îi aducea un venit stabil, pentru a-și urma pasiunea, aceea de a deveni artist floral. Simțea nevoia de o schimbare, iar în toamna anului 2015 s-a deschis Florăria Vows, un atelier de creație florală, decorațiuni și cadouri măiestrite cu dragoste. Asemeni florilor, Andreea și afacerea au crescut alături de oameni frumoși, colaboratori de încredere și producători locali, iar în prezent, după multe povești colorate, scrise petală cu petală, Florăria Vows numără o echipă de cinci oameni “calzi, buni și veseli” și este prezentă în două locații - Bulevardul Independenței nr. 93 și Strada 1 Decembrie 1918 nr. 110. Tânăra de 35 ani nu regretă nicio secundă decizia de a-și schimba complet traiectoria profesională, fiind fericită că are ocazia în fiecare zi să facă lumea să zâmbească.

 

Nu simt că am schimbat meseria de farmacist pe cea de florist, doar am făcut ceea ce am simțit într-un moment din viața mea.”

 

Andreea Ioana Vasile provine dintr-o familie de agronomi și în adolescență își dorea să calce pe urmele părinților și să studieze Agronomia. Tatăl ei a sfătuit-o să aleagă altceva, o meserie din care să poată trăi decent, așa că a urmat facultatea de Farmacie. A profesat timp de 11 ani în domeniu, nu ducea grija banilor, însă la un moment dat a hotărât că e timpul pentru un nou capitol în viața ei. A descoperit pasiunea pentru flori, a urmat mai multe cursuri de specialitate, iar în 2015 a deschis Atelierul Vows. Un atelier în amenajarea căruia a pus mult suflet, un loc în care avea o mică cameră frigorifică pentru flori și o zonă mare de lucru.

În ambele meserii este vorba despre oameni. Pentru mine contactul cu oamenii este foarte important, doar că la florărie oamenii vin cu alte nevoi. Consider că este important să faci cu drag ceea ce îți dorești. Nu simt că am schimbat meseria de farmacist pe cea de florist, doar am făcut ceea ce am simțit într-un moment din viața mea”, ne-a mărturisit tânăra.

Decizia de a-și urma pasiunea s-a dovedit a fi una inspirată. Succesul în noua afacere nu a întârziat să apară, iar în 2018 a deschis și Florăria Vows. Din 2015 și până în 2018, Andreea a lucrat doar pentru evenimente private, cărora le dădea un strop de parfum și culoare prin decorurile și aranjamentele florale pe care le realiza.

Am început cu ideea că nu vreau să mai văd oameni triști, bolnavi, din acest motiv în primii trei ani am lucrat doar evenimente aniversare, nunți, botezuri. Efectiv mă bucuram alături de clienți, făceam parte din nunta lor ca un martor tăcut. După primii trei ani am făcut prima coroană funerară... Atunci mi-am dat seama că trebuie să fiu alături de oameni în fiecare moment. Atât la evenimentele fericite, cât și la cele triste”, ne-a explicat aceasta.

 

Acum afacerea este într-un punct în care îmi doream să ajung”

Dacă la început Andreea lucra în mare parte singură și primea ajutor doar la evenimentele mari, astăzi Florăria Vows reunește o echipă de cinci oameni, care îi sunt mai mult decât colegi, este prezentă în două locații, pe Bulevardul Independenței nr. 93 și pe Strada 1 Decembrie 1918 nr. 110 (lângă West Clinique) și un serviciu de livrări la domiciliu în municipiul Brăila.

Acum afacerea este într-un punct în care îmi doream să ajung, cu două puncte de lucru și de desfacere, cu o echipă formată din cinci oameni, pe care mă pot baza și care este formată să funcționeze pe principiile cu care am început și pe care încă le păstrăm: să lucrăm cu drag pentru bine și frumos”, susține Andreea.

Poate acesta a fost și motivul pentru care povestea Vows a rezistat și a continuat să crească frumos și după pandemie.

Pandemia a fost pentru toată lumea o cumpănă. În timpul pandemiei mi s-a demonstrat din nou că dacă ai alături oamenii potriviți poți face față la orice”, crede tânăra antreprenoare.

Nu doar afacerea a crescut în toți acești ani, ci și artistul floral Andreea Ioana Vasile, care a muncit mult pentru a se perfecționa în arta florală și a ajunge un “creator de frumos”. Nu o spunem noi, ci clienții care au trecut pragul florăriei și au apelat la serviciile atelierului pentru diverse evenimente și care sunt impresionați de talentul, dăruirea și profesionalismul echipei Vows.

De fiecare dată mă gândesc în primul rând la ce mi-ar plăcea mie să văd, apoi încerc să pun în practică. De la gând până la produs finit sunt mulți pași, multe încercări, dar de multe ori îi trec cu brio. Urmăresc mulți floriști din străinătate, merg la cursuri de câte ori pot și încerc să mă perfecționez pe tehnici noi, pe care le aplic apoi în tot ceea ce fac. Clienților noștri le mulțumim că ne trec pragul, iar noi încercăm de fiecare dată să îi surprindem plăcut cu produse diferite și cu aranjamente florale frumoase! Iar pentru cei care încă nu ne-au călcat pragul îi așteptăm să ne cunoaștem și să le «colorăm» povestea”, susține Andreea.

Și pentru că februarie a fost luna îndrăgostiților, iar martie luna femeii, nu am putut să n-o întrebăm pe Andreea care a fost cea mai extravagantă comandă pe care a primit-o de la un bărbat care și-a dorit să-și impresioneze aleasa inimii.

Cea mai extravagantă comandă de până acum... Am făcut asta de două ori. Avem un pachet «Dragoste» care presupune trei buchete: unul de 101 trandafiri, unul de 21 și unul de 11 trandafiri, livrate la interval de o oră, cu felicitare individuală. Anul trecut am primit o comandă dublă pe care am livrat-o pe parcursul zilei de 14 februarie, timp de 6 ore și domnișoara respectivă a primit aproape 300 de trandafiri”, ne-a povestit artistul floral.

 

O vază plină cu flori proaspete nu poate fi decât o adevărată terapie”

Duminica aceasta sunt Floriile și tradiția spune că este bine să avem flori în casă. Ce flori sunt recomandate și cum le îngrijim corect am aflat de la Andreea.

Eu vă recomand să aveți flori în casă nu doar de Florii, ci în orice perioadă a anului. O vază plină cu flori proaspete nu poate fi decât o adevărată terapie. De Florii sunt în plin sezon narcisele, ranunculus (seamănă cu bujorii doar că au cupa mai mică) și freziile. Recomandarea noastră este să schimbați apa florilor din vază din două în două zile, iar vaza să o dezinfectați cu clor. În acest mod vă puteți bucura de un buchet de flori proaspete mult mai mult timp”, ne-a transmis aceasta.

 

Cadouri inspirate de Paște!

Dacă în această perioadă a Sărbătorilor Pascale sunteți în căutarea de aranjamente tematice pentru voi sau pentru a le dărui cuiva drag, în cele două locații ale Florăriei Vows puteți găsi multe modele de decorațiuni, lucrate din flori naturale nemuritoare, licheni stabilizați, lumânări și figurine ceramice. De asemenea, tot acolo găsiți și cadouri pentru cei mici de la Iepuraș, cum sunt pușculițele personalizate cu numele copilului.

Și cum urmează un sezon frumos, cel al nunților, Florăria Vows vă poate ajuta să vă bucurați de evenimentul mult visat. Pentru a vă face o idee despre ce minunății ies din mâinile echipei Vows intrați pe site-ul www.florariavows.ro, pe pagina de Facebook Florăria Vows sau mergeți în cele două locații:

Bd. Independenței nr. 93 (0725390616/0761132141) sau

Strada 1 Decembrie 1918 nr. 110, lângă West Clinique (0726.714.124/0761.132.141).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro