Mergi la conţinutul principal

Pestele de la cap se impute

Consilierii municipali PD dar si viceprimarul democrat Daniela Vasioiu sint cit se poate de nemultumiti de modul in care lucreaza aparatul executiv al Primariei Braila, atunci cind vine vorba de intocmirea proiectelor de hotarire de CLM. Ieri, dupa sedinta ordinara a CLM in care consilierii din tot spectrul politic au avut diferite comentarii de facut pe tema unor proiecte de hotarire, fie neclare, fie gresite, membrii PD s-au aratat pur si simplu satui de modul acesta de organizare a sedintelor de consiliu. Mai mult, acestia sint convinsi ca toate acestea se datoreaza numai modului in care chiar sefii executivului, in principal primarul Cibu, trateaza consilierii. Astfel, consilierul Mihaela Picu a dat exemplu unul dintre proiectele de hotarire adoptate ieri in plenul CLM, referitor la un punct de vedere al reprezentantilor executivului asupra legalitatii si oportunitatii unui proiect de hotarire. Proiectul cu pricina face referire la terenurile pe care CLM a trebuit sa le retrocedeze in baza Legii 10 in Lacu Sarat. Cum proprietarii nu puteau primi vechile amplasamente, iar prima propunere a CLM a fost contestata de Prefectura, intr-un final s-a mers pe varianta oferirii unui lot compact de teren, pentru toti, pe una dintre aleile statiunii.
Atit la momentul respectiv cit si acum, primarul Cibu a explicat ca alta varianta nu exista, in contextul in care cea care lui i se parea optima, si anume retrocedarea unor terenuri linga stadionul de la iesirea din Statiune, teren nefolosit de altfel, nu a fost agreata de Prefectura. Totodata, acesta s-a aratat in permanenta de parere ca Mediul va da toate avizele, pentru ca, in acte, aleea respectiva nu figureaza ca zona verde, iar vegetatia a crescut acolo in timp, deoarece nu s-a mai interesat nimeni sa o curete. Cum consilierii PD au insistat sa stie daca legal acea zona e spatiu verde sau nu, raspuns solicitat si de Prefectura de altfel, executivul a trebuit sa ofere ieri un raspuns oficial. Acesta a venit intr-o forma care specifica faptul ca terenul intra in categoria celor destinate "institutiilor publice si serviciilor" si ca nu face parte din categoria terenurilor prevazute in planurile urbanistice ca spatii verzi amenajate a caror schimbare de destinatie e interzisa". Democrata Picu a dorit sa stie iarasi, clar, daca terenul e spatiu verde sau nu, insa consilierul juridic al Primariei a evitat sa dea un raspuns concret, explicind ca e o zona cu vegetatie crescuta spontan si nu amenajata. Dupa ce timp de citeva minute Picu a insistat pe un raspuns de genul "spatiu verde sau nu", iar juristul a continuat sa dea explicatii alambicate, restul consilierilor au aprobat inaintarea acestui punct de vedere Prefecturii. La conferinta de presa a PD ce a avut loc dupa sedinta de CLM, Mihaela Picu a tinut sa atraga atentia ca, dupa parerea sa, angajatii Primariei se comporta in acest fel, deoarece il iau ca model chiar pe primar. "Atitudinea celor de la prezidiu este ... nici nu pot sa reproduc cuvintele pe care le aud de acolo. Azi, domnul primar, ii taia vorba unui consilier care vroia sa ridice o problema de interes pentru cetateni. La fel, ati constatat cum tot aparatul Primariei nu isi face datoria. Ati vazut cum sint facute proiectele. Ori e zona verde, ori nu, ori e domeniul public ori privat, ori vecinul trebuie sa isi dea acordul, ori nu... Pai, toate astea sint specificate in lege, insa proiectele de hotarire sint facute cu mina stinga. Nu putem accepta asta. Dar pestele de la cap se impute. E firesc ca un lucru sa fie facut la deruta din moment ce replicile conducerii sint nepoliticoase", a mai adaugat consilierul PD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu