Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jandarmeria, la raport

Patrulari in zone aglomerate si in apropierea scolilor, actiuni de mentinere a ordinii publice, operatiuni in forta si descinderi ale echipajelor de interventie, pentru capturarea interlopilor, scandalagiilor, cutitarilor si violatorilor, dar si ajutorarea sinistratilor loviti de inundatii si a taranilor din vestul judetului, speriati pina in maduva oaselor de gripa aviara - sint doar citeva dintre realizarile jandarmilor braileni, de la inceputul anului.
Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, colonelul Vasile Silion, seful Inspectoratului de Jandarmi al Judetului, ne-a declarat ca in primele 11 luni ale acestui an principalele obiective ale institutiei au fost transformarea intr-o structura supla, viabila si adaptabila la cerintele sociale, cu un colectiv inchegat si profesionist: "Calitatea personalului unitatii este foarte buna: din totalul de ofiteri, 80% sint absolventi ai institutiilor de invatamint superior, iar 33% au studii postuniversitare, media de virsta a cadrelor fiind relativ mica: 36 ani. Dinamica personalului a fost accentuata, prin trecerea a 17 jandarmi angajati pe baza de contract in corpul subofiterilor, incadrarea unui ofiter specialist in informatica si a 3 ofiteri cu functii administrative. Exista o preocupare permanenta pentru cunoasterea subordonatilor, a comportamentului acestora in societate si familie si ne-am ocupat de indrumarea lor, in indeplinirea atributiilor de serviciu. Au fost recompensati cu solde de merit 12 ofiteri, un maistru militar, 43 de subofiteri si 108 jandarmi angajati pe baza de contract. Pe de alta parte, au fost sanctionati 11 ofiteri, un maistru si 15 subofiteri, iar unui numar de 3 jandarmi angajati li s-a desfacut contractul de munca, pentru indisciplina. Obiectivele noastre au fost cresterea nivelului de pregatire a personalului, crearea unor conditii optime de munca, o colaborare eficienta cu Politia si celelalte institutii care asigura ordinea publica, imbunatatirea dotarii si promovarea imaginii institutiei, printr-o transparenta totala si mediatizarea evenimentelor organizate de Jandarmerie."
In cadrul aceleiasi conferinte, locotenentul Iulian Timofei, purtatorul de cuvint al IJJ, ne-a precizat ca de la inceputul anului jandarmii au solutionat 23 de reclamatii, au organizat aproape 800 de actiuni, au aplicat aproape 3500 sanctiuni contraventionale, in valoare de 329.443 lei noi si au constatat o sumedenie de infractiuni: 92 furturi, 7 vatamari corporale, 14 de port ilegal de arme albe, 12 de braconaj, 6 de violare de domiciliu si una de viol.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii