Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ghiozdane cu vise

* peste 2.100 de caiete și peste 1.500 de penare, pixuri și stilouri, acestea sunt doar o parte din rechizitele donate în cadrul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel” * în total, 171 de ghiozdane complet echipate au ajuns pe 13 septembrie, în prima zi de școală, la elevii din localitățile Tichilești, Ianca, Mircea Vodă, Șuțești și Salcia Tudor * la succesul campaniei au contribuit donatorii numeroși și echipa fantastică de voluntari de la Forumul Tinerilor Brăila * datorită lor, în fiecare zi când vor merge la școală, copiii vor pune în ghiozdănelul lor și visele că într-o zi vor reuși în viață

 

617 caiete dictando, 593 caiete de matematică, 402 caiete tip I și tip II, 379 caiete de biologie/geografie, 182 caiete de muzică, 249 blocuri de desen, 189 seturi acuarele și pensule, 208 penare, 370 seturi creioane colorate și carioci, 913 seturi de pixuri negru, roșu și verde, 250 pixuri albastre, 188 stilouri, 177 seturi de geometrie, 255 vocabulare, 257 coperți pentru cărți și caiete, 600 rezerve stilou, 184 de ascuțitori și 171 seturi de etichete școlare. În total, mii de rechizite și 171 de ghiozdane complet echipate! Acesta este bilanțul campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”, derulată de Forumul Tinerilor Brăila, Centrul de Tineret – Brăila Youth Hub, Asociația ”Pentru Adevăr” și cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, cu scopul de a veni în sprijinul copiilor mai puțin norocoși și a le oferi acestora o șansă la educație. De ce am ținut să desfășurăm această acțiune? Pentru că dincolo de cifrele prezentate, în fiecare zi de școală, copiii vor putea lua cu ei în ghiozdane nu doar cărțile și caietele, ci și visele lor, bucuriile lor și împlinirea fiecărei mici reușite. Iar totul a fost posibil datorită donatorilor și voluntarilor care s-au alăturat campaniei. Datorită lor acești copii nu se vor pierde în drumul spre școală și vor reuși să mai pună o pietricică la temelia educației lor.

 

Campania “Ghiozdănel pentru școlărel” a ajuns la elevii din cinci localități

Demarată pe 27 august, în doar două săptămâni, brăileni de toate vârstele și toate categoriile profesionale s-au mobilizat, așa cum au făcut-o de-a lungul tuturor campaniilor derulate de cotidianul nostru, pentru a veni în sprijinul copiilor din județ. Pe 10 septembrie s-a încheiat ultima zi de donații, pe 11 și 12 septembrie s-a lucrat la “foc automat” pentru ca 171 de ghiozdane complet echipate să fie gata luni, 13 septembrie. Și așa cum am promis, în prima zi de școală ghiozdanele au ajuns la elevii din localitățile Tichilești, Ianca, Mircea Vodă, Șuțești și Salcia Tudor, acestea fiind distribuite de o echipă a cotidianului “Obiectiv” și o echipă de voluntari de la Forumul Tinerilor Brăila. Pe lângă ghiozdanele propriu-zise, restul de rechizite ce nu au “încăput” au fost și ele donate școlilor.

La final de campanie dorim să le mulțumim public tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre, de la elevi, studenți, părinți și bunici la profesori, directori de școli, consilieri municipali și județeni! De asemenea, campania ”Ghiozdănel pentru școlărel” a fost posibilă și prin sprijinul oferit de Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila, cărora le mulțumim!

 

Educația unește! Elevii de la Forumul Tinerilor s-au implicat pentru alți elevi

Campania “Ghiozdănel pentru școlărel” s-a bucurat de implicarea activă a tuturor membrilor Forumului Tinerilor din România - filiala Brăila. Și când spunem toți realmente vorbim despre fiecare voluntar în parte. Fie că au făcut donații, au mers la cumpărături pentru a achiziționa rechizite cu banii strânși din donații, au stat două zile și au inventariat miile de rechizite, cu toții au ajutat la pregătirea ghiozdanelor pentru copii. Practic, tot weekendul dinaintea începerii școlii aceștia l-au petrecut în sediul Centrului de Tineret - Brăila Youth Hub și la magazinele cu articole școlare, având grijă ca altor elevi să nu le lipsească nimic de pe bancă în prima zi de școală. Iar noi dorim să mulțumim public pentru tot efortul depus în această campanie! De asemenea, mulțumiri merg și către cei cinci tineri fantastici care au străbătut drumurile din județul Brăila pentru a duce ghiozdanele copiilor, și anume: Marian Urse, Sebastian Popa, Maria Chircu, Raluca Bălan și, bineînțeles, Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor, cel la inițiativa căruia a fost demarată această campanie. De altfel, Gabriel a dorit să le transmită și el un mesaj de mulțumire tuturor celor care au sprijinit inițiativa “Ghiozdănel pentru școlărel”.
“Chiar dacă campania «Ghiozdănel pentru școlărel», a fost organizată într-un timp scurt, mă bucur că alături de oameni minunați ai Brăilei, alături de alți tineri și copii, alături de părinți și bunici care s-au alăturat campaniei noastre, am reușit să oferim o șansă la educație copiilor cu situații precare, care nu aveau posibilități materiale pentru a avea un parcurs educațional armonios. Dar ceea ce am descoperit la ei ne-a fascinat pe toți. Puterea de muncă, capacitatea acelor mici copii de a întrece barierele lipsurilor materiale și motivația de a ajunge «oameni mari» (medici, avocați, polițiști, profesor, etc., adică OAMENI), sunt acele lucruri care ne motivează să continuăm să investim în educația copiilor, pentru a avea o societate dezvoltată. Împreună cu oamenii frumoși ai Brăilei, copiii au atât șansa, cât și puterea, de a ajunge oameni mari și frumoși și pentru a ajuta la rândul lor comunitatea. Mulțumim din suflet tuturor părinților, bunicilor, tinerilor, copiilor și voluntarilor care au contribuit cu donații de rechizite în cadrul campaniei! Mulțumim și Primăriei Municipiului Brăila și Consiliului Județean Brăila, pentru sprijinul acordat în această campanie care a avut încă de la prima ediție o amploare pe care nu o așteptam într-un timp scurt”, ne-a declarat Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor și “sufletul” campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”.

 

Liderii administrației locale sprijină educația! Respect!

Reprezentanții autorităților locale nu doar că au sprijinit derularea campaniei “Ghiozdănel pentru școlărel”, dar au făcut și donații consistente pentru ca elevii să meargă la școală. Primii care s-au alăturat campaniei au fost consilierul local municipal PMP, Daniela Rădulescu, care a dăruit nouă ghiozdane echipate, și consilierul județean PSD, Mirela Chivu, care a donat un ghiozdănel cu tot ce-i trebuie. O donație consistentă a venit din partea primarului Marian Dragomir, viceprimarilor Doinița Ciocan și Alexandru Jantea, alături de consilieri municipali ai PSD, care au oferit 25 de ghiozdane echipate. De remarcat, cea mai mare donație a venit din partea Consiliului Județean Brăila, unde președintele Francisk Chiriac, vicepreședinții Ionel Epureanu și Ionuț Ciprian Dobre, funcționari dar și consilieri județeni ai PSD au dăruit 100 de ghiozdane echipate pentru ca elevii să aibă tot ce le trebuie în prima zi de școală.

Printre cei care s-au implicat în campania “Ghiozdănel pentru școlărel” s-au numărat și directorii Colegiului Național Pedagogic “D. P. Perpessicius”, prof. Ionuț-Eduard Budur și prof. Bogdan Grigore, care au donat câte un ghiozdănel. De asemenea, și prof. Dan Gheorghiță, fost inspector școlar general adjunct, a donat două ghiozdane complet echipate. Mulțumim tuturor pentru implicare!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii