Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Argument

De nenumarate ori s-a vorbit despre faptul ca presa din Romania si-a pierdut functia educativa, ca dezbaterile de idei sint prezente doar in revistele de specialitate, reviste cu tiraje reduse care se adreseaza doar unui public de nisa. Cotidianul "Obiectiv" si-a propus sa faca un experiment. Marile teme din dezbaterile publice internationale va sint prezentate intr-o forma usor de digerat, aici, in paginile unui cotidian local, dar si pe internet la www.obiectivbr.ro. Tinerii intelectuali braileni sint invitati sa-si spuna punctul de vedere, sa ne scrie pe adresa redactiei ori pe e-mail, la redactie@br.obiectiv.ro. Cele mai interesante texte vor fi publicate in aceasta pagina.
Am ales pentru debutul paginii "Lumea in idei", o lucrare pe care Profesorul Brian Victoria a prezentat-o de curind in cadrul unei intilniri cu profesorii si studentii de la Universitatea din Chicago. Profesorul Victoria s-a preocupat constant de problema justificarii razboiului, terorismului, a violentei in general cu ajutorul religiei (o problema devenita, iata, atit de relevanta in contextul lumii contemporane). Sugerindu-va sa va ginditi la celebra formula a lui Malraux "secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc", va oferim incepind cu acest numar al "Lumii in idei", reflectiile profesorului Victoria asupra unui incident terorist din Japonia interbelica. Redactia "Obiectiv" tine sa ii multumeasca pe aceasta cale profesorului Victoria pentru a ne fi acordat onoarea de a traduce si publica textului domniei sale.
Alaturi de articolul profesorului Victoria, un text semnat de Jessica N. Busch - despre felul in care este vazuta Romania de un antropolog american - si o rubrica prezenta de ceva vreme in paginile suplimentului nostru, "Dictionar de ginduri", semnata de George Sipos.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii