Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arestat!

Surpriza de proportii in cazul asasinatului de la magazinul "Diana". Ieri, in jurul prinzului, judecatorii Curtii de Apel Galati le-au dat cistig de cauza procurorilor braileni si au emis un mandat de arestare preventiva pe numele suspectului numarul unu, Sorin Tronaru, care a fost ridicat de politisti chiar de la sediul firmei unde lucreaza ca agent de paza. Din iulie 2007, de cind dosarul crimei de la "Diana" a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunal, procurorii au depus eforturi sustinute ca sa-l infunde pe Tronaru, acesta fiind deja trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de omor. Alti doi colegi de-ai inculpatului, Petrica Rusu si Sorin Iancu, sint acuzati de lovire. La un an si aproape trei luni de la asasinatul de la "Diana", politistii braileni au primit, in sfirsit, un mandat de arestare pe numele lui Tronaru. Astfel, ieri, in jurul prinzului, judecatorii galateni au trimis prin fax documentul prin care presupusul autor al crimei va sta dupa gratii urmatoarele 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de omor. Imediat, politisti de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila au constituit mai multe echipe operative si au plecat in cautarea inculpatului. Au fost verificate toate locurile in care acesta s-ar fi putut afla, inclusiv sediul firmei la care este angajat unde, de altfel, a fost si gasit. Fie ca a vazut chiar el masina de politie sau a fost anuntat de colegi ca oamenii legii intreaba de el, Sorin Tronaru a incercat sa scape, ascunzindu-se intr-o magazie a societatii. Asta nu i-a asigurat, insa, scaparea, fiind descoperit de politisti si incatusat, iar ulterior transportat la Penitenciarul Braila.

Consecventi, procurorii braileni nu au fost de acord cu lasarea in libertate a agentului de paza

Sorin Tronaru si ceilalti doi inculpati au fost trimisi in judecata in vara anului trecut, reprezentantii acuzarii fiind convinsi ca el este cel care i-a aplicat victimei, Mihail Barbulescu, barbatul prins la furat parfum, lovitura decisiva, in urma careia s-a ales cu ruptura de ficat si a decedat in drum spre Spitalul Judetean Galati. De atunci, procurorii au tot propus instantei Tribunalului Braila emiterea unui mandat de arestare preventiva, considerind ca Tronaru trebuie sa fie arestat, insa judecatorul care se ocupa de dosar a respins, de fiecare data, solicitarile acuzarii. In urma cu citeva zile, acesta a respins, din nou, cererea de arestare preventiva, argumentind ca "nu sint intrunite temeiurile referitoare la arestare" si ca, in cazul respectiv, nu ar exista "pericol social concret". Imediat, procurorii au declarat recurs, obtinind cistig de cauza la Curtea de Apel Galati. Ei sustin ca detin probe si indicii care dovedesc ca acuzatul a comis omorul si ca, in plus, incearca sa dea peste cap ancheta. Astfel, procurorul de caz considera ca "probele administrate conduc indubitabil la vinovatia inculpatului, desi el neaga savirsirea faptei" si ca infractiunea savirsita este de o gravitate deosebita, cu rezonanta asupra societatii. Totodata "exista probe si indicii ca inculpatul incearca sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor martori". Mai mult, acuzarea a probat faptul ca agentul de paza acuzat de omor le-ar fi amenintat pe doua martore din dosarul "Diana", ca sa le faca sa declare ca nu el este cel care l-a lovit pe Barbulescu.
Contactat ieri, dupa arestarea preventiva a suspectului numarul unu, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Fanel Mihalcea, si-a exprimat satisfactia in legatura cu decizia magistratilor Curtii de Apel Galati si totodata increderea ca, pina la urma, cel care a comis crima isi va primi pedeapsa, potrivit legii. In caz contrar, munca procurorilor si a politistilor ar fi fost in zadar.

Pentru o tentativa de omor, un pusti de 16 ani a fost arestat imediat dupa comiterea faptei

Interesant, judecatorii braileni au admis, in urma cu trei zile, propunerea de arestare preventiva a minorului Dumitru Daniel I., in virsta de 16 ani, din comuna Ramnicelu, care va sta 19 zile in arest, pentru comiterea infractiunii de tentativa la infractiunea de omor calificat. Pe 21 ianuarie, acesta l-a injunghiat pe un pusti de doar 14 ani, punindu-i viata in primejdie. "A abandonat scoala anul trecut, a fost amendat de mai multe ori, este violent si consuma bauturi alcoolice frecvent", spuneau anchetatorii despre minorul arestat preventiv. Pe de alta parte, Sorin Tronaru, suspectul numarul unu in cazul crimei de la "Diana", a beneficiat de clementa magistratilor braileni, care au preferat sa fie judecat in libertate, desi este acuzat de omor, este major si risca intre 10 si 20 de ani de inchisoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii