Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vocile Brailei

Rubrica de fata are menirea de a asigura un dialog direct intre
cititori si reprezentantii principalelor institutii publice. In cadrul
acestei rubrici, cititorii isi pot exprima opiniile in legatura cu diverse
probleme cu care se confrunta in viata de zi cu zi. Cititorii sint rugati
sa foloseasca un limbaj decent si sa nu aduca acuzatii nefondate.
Redactorul de serviciu raspunde apelurilor dumneavoastra la tel.
611.053, intre orele 9.00-17.00.

Proprietarii caselor situate la baza strazii Vadul Olangeriei se pling de faptul ca apa provenita dintr-o conducta sparta le inunda curtile si le deterioreaza fundatiile caselor. Oamenii explica intr-o petitie inaintata pe adresa redactiei ca apa a curs timp de mai multe saptamini si a format pe toata lungimea strazii un veritabil ghetar care acum, in conditii de temperaturi ridicate, se topeste, iar apa rezultata balteste la baza vadului si le inunda curtile. "Strada este fara canalizare si toata apa de la toti vecinii se scurge acum pe unde apuca, chiar si pe sub casa mea, iar din cauza infiltratiilor mi-au crapat peretii", ne-a declarat unul dintre petenti, Alexandru Giurgiu, proprietarul casei cu numarul 61 pe strada Vadul Olangeriei. Mai mult, sursa citata se plinge ca desi a semnalat aceste aspecte in nenumarate rinduri autoritatilor locale si furnizorului de apa, nu s-a luat nici o masura.
Contactata de reporterii "Obiectiv", conducerea RA "Apa" a precizat ca are cunostinta despre cele semnalate de petenti si ca este o problema mai veche in zona, dar a subliniat ca nu este vorba despre nici o conducta sparta in reteaua proprie. "Problema pe aceasta strada este faptul ca, pentru a nu ingheta canalele situate fie in curtile proprietarilor, fie canalele stradale, oamenii tin robinetele deschise, iar apa se scurge, data fiind configuratia strazii, spre baza vadului. In acest an, se va trece la contorizarea la nivel de bransament a consumurilor de apa", ni s-a comunicat prin intermediul institutiei purtatorului de cuvint al regiei locale de apa-canal. Aceasta solutie, considera conducerea "Apa", ii va determina de proprietari sa se gindeasca mai bine inainte de a mai lasa sa curga apa pentru a nu le ingheta canalele pe timpul iernii.

"Comat" izolata din cauza drumurilor de acces impracticabile

De altfel de starea proasta a drumurilor din zona s-a plins si conducerea SC "Comat" SA Braila, al carei sediu se afla pe strada Independentei in apropierea trecerii bac Smirdan. Concret, toate drumurile de acces spre aceasta locatie sint fie pline de gropi camuflate de balti, fie impracticabile din cauza ghetii formata pe strazi, iar salariatii unitatii se pling ca drumul spre serviciu este o adevarata aventura fiind nevoiti sa ocoleasca zonele "periculoase".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii