Mergi la conţinutul principal

Colete cu droguri, expediate din Spania. Judecata

* procurorii Direc]iei de Investigare a Infrac]iunilor de Criminalitate Organizat\ [i Terorism – Biroul Teritorial Br\ila au dispus trimiterea `n judecat\ a 12 inculpa]i (7 `n stare de arest preventiv [i 2 `n stare de arest la domiciliu), acuza]i de trafic de droguri * inculpa]ii sunt acuza]i de s\v=r[irea infrac]iunilor de constituire a unui grup infrac]ional organizat, finan]area procur\rii de droguri de risc, introducerea `n ]ar\ de droguri de risc, trafic de droguri de risc, efectuare de opera]iuni cu produse cu efecte psihoactive * liderii acestui grup au locuit, `n cea mai mare parte a timpului, `n Spania, de unde au expediat `n ]ar\ colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de colet\rie sau al unor persoane fizice * dosarul se afl\ pe rolul Tribunalului Br\ila

 

 

 

Trafican]i de droguri, care au trimis canabis din Spania, prin firme de curierat, au fost trimi[i `n fa]a instan]ei de procurorii Direc]iei de Investigare a Infrac]iunilor de Criminalitate Organizat\ [i Terorism (DIICOT) Br\ila. Sunt 12 inculpa]i `n lista acuza]ilor, iar 7 sunt `n stare de arest. Ace[tia au pus pe picioare un grup infrac]ional [i au introdus `n ]ar\ droguri de risc, `nc\ din vara lui 2022. Gruparea a fost destructurat\ de procurorii DIICOT `n decembrie 2022, c=nd un traficant a fost prins `n flagrant.

Prin rechizitoriul din data de 21aprilie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Br\ila au dispus trimiterea `n judecat\ a 12 inculpa]i (7 `n stare de arest preventiv [i 2 `n stare de arest la domiciliu). Ace[tia sunt acuza]i de s\v=r[irea infrac]iunilor de constituire a unui grup infrac]ional organizat, finan]area procur\rii de droguri de risc, finan]area introducerii `n ]ar\ de droguri de risc, introducerea `n ]ar\ de droguri de risc, trafic de droguri de risc, efectuare de opera]iuni cu produse [tiind c\ acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive [i de]inere de droguri de risc pentru consum propriu. „~n cauz\ s-a re]inut c\, `n luna iunie 2022, a fost constituit un grup infrac]ional organizat `n scopul introducerii `n ]ar\ [i comercializ\rii de droguri de risc [i de substan]e susceptibile de a avea efect psihoactiv. Astfel, `n perioada iunie - decembrie 2022, grupul a introdus `n ]ar\ [i distribuit consumatorilor de pe raza municipiului Br\ila droguri de risc (canabis) [i substan]e susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC). Liderii acestui grup au locuit, `n cea mai mare parte a timpului, `n Spania, de unde au expediat `n ]ar\, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de colet\rie sau al unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de c\tre persoane de `ncredere, din anturajul acestora”, au stabilit procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, dup\ ce drogurile ajungeau `n ]ar\ [i erau depozitate `n siguran]\, cei doi lideri ai grupului veneau cu avionul `n Rom=nia pentru a supraveghea [i coordona distribuirea acestora [i colectarea sumelor de bani provenite din valorificare. La data de 2 decembrie 2022, a fost prins `n flagrant un inculpat dup\ ce a introdus `n ]ar\ cantit\]ile de aproximativ 4.750 de grame de rezin\ de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis [i 490 de grame de substan]e cu efect psihoactiv (3 CMC). „Prin rechizitoriu s-a solicitat men]inerea m\surilor asiguratorii, confiscarea [i distrugerea cantit\]ii de aproximativ 5.800 de grame de droguri de risc [i de mare risc (rezin\ de canabis, canabis, 3-CMC [i amfetamin\), precum [i obligarea inculpa]ilor la plata cheltuielile judiciare avansate de stat `n cuantum de 30.910 lei”, se mai arat\ `n comunicatul DIICOT.

La aceea[i dat\, procurorii DIICOT `mpreun\ cu poli]i[ti din cadrul Brig\zii de Combatere a Criminalit\]ii Organizate Gala]i [i Serviciului de Combatere a Criminalit\]ii Organizate Br\ila au efectuat 13 de perchezi]ii domiciliare, fiind identificate [i ridicate `n vederea continu\rii cercet\rilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1.070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substan]\ cu efect psihoactiv, de tip Cristal, [i bancnote rulate destinate priz\rii care con]ineau urme de substan]\ pulverulent\ de culoare alb\, 8 grindere [i suma de 5.245 de lei.

Dosarul a fost `naintat spre competent\ solu]ionare Tribunalului Br\ila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro