Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Noile autobuze de la British Motor Corporation vor veni luna viitoare

• banii necesari pentru plata acestora vor fi asiguraţi mâine, în urma votului consilierilor municipali, prin intermediul unei hotărâri de CLM privind o majorare de capital a SC “Braicar” • din această lună, operatorul public de transport a prelungit traseul linei 10 până în parcarea complexului comercial Brăila Mall  

 

Parcul auto al “Braicar” se va mări luna viitoare în urma recepţiei celor 5 autobuze noi cumpărate la licitaţia de luna trecută şi organizată de către operatorul public local de transport în comun de persoane. După cum a precizat conducerea “Braicar”, toate cele 5 autobuze ar urma să fie aduse în oraş undeva la jumătatea lunii iulie, iar mai departe introduse în trasee după ce vor fi înmatriculate. “În a doua parte a lunii iulie vor fi aduse noile autobuze. Pentru plata acestora, suma necesară se va acoperi din majorarea de capital a companiei. De altfel, pe ordinea de zi a proximei şedinţe ordinare a Consiliului Local Municipal este trecut un proiect în acest sens. Alte achiziţii de autobuze noi, după rectificarea de buget din semestrul II”, ne-a declarat directorul general al SC”Braicar” Cornel Săndulescu.

De precizat că, recent, operatorul public de transport a decis să prelungească traseul liniei 10 în sensul că de la capătul din imediata vecinătate a Parcului Zoo, autobuzele circulă mai departe pe şoseaua de centură şi intră în sensul giratoriu de la intrarea în oraş dinspre Viziru pentru a continua apoi drumul spre parcarea complexului comercial Brăila Mall.

Reamintim că adjudecatarul contractului pentru lotul format din 5 autobuze de medie capacitate este compania BMC (British Motor Corporation), cea de la care, în urmă cu mai mulţi ani, “Braicar” şi-a cumpărat o flotă de autobuze încă aflate în exploatare. Cei de la BMC i-au avut contraofertanţi pe turcii de la “Anadolu Automobil Rom”, importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan. Surse din cadrul operatorului local de transport ne-au declarat că, în urma analizei, comisia de licitaţie a declarat câştigătoare oferta celor de la BMC care sunt dispuşi să livreze cele 5 autobuze de medie capacitate cerute de “Braicar” la preţul de 2,241 milioane lei, fără TVA, faţă de 2,79 milioane lei, preţul estimativ de la care a pornit licitaţia.

Ca şi specificaţii tehnice, “Braicar” a impus prin caietul de sarcini condiţia ca motorizarea noilor autobuze să fie EURO 6, să fie dotate cu 2 uşi de acces, să aibă o capacitate minimă de transport de 50 persoane, din care 20 pe scaune, precum şi să fie dotate cu aer condiţionat.

La începutul acestui an, municipalitatea a anunţat că are în plan, pe 2018, achiziţia a 20 de autobuze de medie capacitate pentru completarea flotei “Braicar”, astfel încât operatorul public să poată asigura fără probleme întreg graficul de transport pe traseele din oraş.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii