Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

citit G/1800

foto20ojpc -

Amenzi de zeci de mii de lei pentru vinzarea de pijamale neetichetate corect
* sanctiunile prevazute de noua legislatie de protectie a consumatorului ii ard la buzunar pe comerciantii care incearca sa fenteze legea *

Florentin COMAN

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila au efectuat, in perioada 2 -13 aprilie, un amplu control privind produsele textile comercializate in municipiul si judetul nostru. Au fost verificati 25 de agenti economici si, pentru ca majoritatea incercau sa se sustraga prevederilor legale, s-au aplicat nu mai putin de 23 de amenzi, in valoare totala de 23.400 lei, oprindu-se temporar de la comercializare marfuri in valoare de 32.846 lei. Inspectorii au fost interesati de modul de etichetare, denumirea si marcarea produselor textile, aspecte ce prezentau deficiente la 92% dintre operatorii controlati. S-a constatat, de exemplu, ca se comercializau confectii pentru copii importate din China fara denumirea producatorului sau marca acestuia, precum si prosoape de dimensiuni diferite fara elemente de identificare. "De asemenea, se comercializau pijamale de dama si barbatesti si capoate de dama import Turcia, fara a se mentiona denumirea produsului, denumirea producatorului, modelul, culoarea, compozitia fibroasa, modul de intretinere, singurele mentiuni de pe eticheta fiind "calitatea I, sezonul 2005-2006" si "marfa vinduta nu se ia inapoi". Se mai comercializau rochii "Romantique", producator necunoscut, fara denumirea produsului, marimea, culoarea si modelul. 64% din operatorii economici verificati nu aveau informatiile privitoare la produse traduse in limba romana, iar 24% nu aveau afisata denumirea societatii si sediul social de la Registrul Comertului", se arata intr-un comunicat de presa al OJPC Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii