Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frattini nu a fost criticat pentru declaratiile despre Macovei, afirma purtatorul sau de cuvint

Purtatorul de cuvint al comisarului european pentru Justitie a infirmat categoric existenta oricarei discutii in cadrul Colegiului Comisarilor despre sprijinul acordat de Franco Frattini ministrului romin al Justitiei, Monica Macovei, informeaza pagina electronica a postului de rdio Deutsche Welle."Este un non-sens", a apreciat Frisco Roscam Abbing, intr-o declaratie acordata Deutsche Welle, referindu-se la informatiile publicate de presa romana, conform carora comentariile lui Frattini referitoare la Monica Macovei nu ar fi fost bine primite de catre colegii sai din Comisie. Franco Frattini declarase explicit ca nu intervine in motiunea simpla a Parlamentului Romaniei confirmindu-si insa aprecierea fata de ministrul roman al Justitiei. Purtatorul de cuvint al lui Frattini a reconfirmat sprijinul acordat ministrului roman al Justitiei si dupa votul din Senat asupra motiunii. Surse europene afirmasera ca declaratiile pozitive ale lui Frattini despre Monica Macovei sint considerate inadecvate in cadrul Comisiei Europene.

Suspectul arestat in cazul scrisorilor-capcana este un barbat de aproximativ 20 de ani

Suspectul arestat, luni, de politistii britanici in ancheta privind trimiterea mai multor scrisori-capcana este un barbat in virsta de aproximativ 20 de ani, relateaza The Daily Mirror, in editia electronica de luni.Suspectul a fost arestat in jurul orei 03.00 (05.00, ora Romaniei) in Cherry Hinton, in apropiere de Cambridge. Expertii criminalisti perchezitioneaza locuinta acestuia.
Cotidianul Daily Mirror relatase, luni, ca anchetatorii banuiesc ca autorul recentelor atentate cu scrisori-capcana din Marea Britanie este o femeie, in urma analizei grafologice a patru din cele sapte scrisori.

Operatiuni britanice impotriva rebelilor talibani din sudul Afganistanului

Aproximativ 150 de militari britanici participa la o operatiune "majora" care vizeaza pozitiile rebelilor talibani din provincia Helmand (sudul Afganistanului), a anuntat Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate in Afganistan (ISAF). "Trupele ISAF si armata afgana au efectuat o operatiune majora impotriva bastioanelor talibane" din sudul districtului Garmsir, se arata intr-un comunicat oficial. In cursul operatiunilor, doi militari ISAF au fost raniti. "Operatiunea Glacier este continuarea raidurilor recente din provincia Garmsir, avind scopul atacarii extremistilor talibani si a centrelor de comanda", a declarat colonelul Rory Bruce. ISAF, care sustine ca a distrus tuneluri utilizate de talibani, nu face referire la numarul insurgentilor ucisi sau raniti. Confruntarile din provincia Helmand au devenit evenimente obisnuite in ultimele saptamini, mai multi comandanti ai talibanilor fiind ucisi in raiduri aeriene punctual.

Sofer israelian, descoperit mort in Cisiordania

Un sofer israelian a fost descoperit mort luni in camionul sau, la intrarea intr-un sat palestinian din Cisiordania, a declarat un purtator de cuvint din cadrul armatei israeliene, citat de Reuters.
Potrivit postului israelian de radio si serviciului de urgenta ZAKA, barbatul ar fi decedat ca urmare a loviturilor la care ar fi fost supus in satul palestinian Shukba, aflat in apropiere de localitatea evreiasca Modiin Ilit. Armata nu a putut confirma daca acesta a intrat in sat. Nici un grup militant palestinian nu a revendicat deocamdata incidentul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii