Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dublu atentat cu masina-capcana la Bagdad

Un dublu atentat cu masina-capcana, comis intr-un cartier dominat de siiti din Bagdad, a provocat moartea a 55 de persoane si ranirea altor 128, a anuntat politia, citata de Reuters.
Anterior, bilantul victimelor era de 30 de persoane. Acesta este cel mai grav atac de la lansarea noului plan de securizare a capitalei irakiene, sustinut de armata SUA.

Un elicopter al fortelor de coalitie s-a prabusit in sud-estul Afganistanului

Locuitorii din zona au declarat ca elicopterul s-a prabusit in provincia Zabul, situata la frontiera cu Pakistanul, iar soseaua din districtul Shah Joy, situat la circa 270 de kilometri sud de Kabul, a fost blocata de un numar important de militari. Luptele intre militari si insurgenti sint frecvente in sud-estul Afganistanului. Coalitia numara peste 100.000 de soldati, majoritatea americani. La inceputul lui decembrie, opt membri ai echipajului unui elicopter civil inchiriat de NATO au fost ucisi dupa ce aeronava in care se aflau, de fabricatie rusa - MI-21 - s-a prabusit in sudul Afganistanului. Cauzele accidentului nu au fost facute publice nici pina in prezent de fortele NATO. Talibanii, care au organizat o rezistenta in sudul tarii dupa ce au fost inlaturati de la putere la sfirsitul lui 2001, au afirmat ca ei au fost cei care au doborit elicopterul. In iunie 2005, un elicopter american de tip Chinook a fost doborit in provincia Kunar, in estul tarii, provocind moartea tututor celor 16 militari aflati la bord.

Circa 50 de suspecti, arestati in ancheta privind atentatul din Pakistan

"Am arestat circa 50 de suspecti", a declarat Qazi Abdul Waheed, un oficial din cadrul politiei din Quetta, precizind ca este vorba in special despre membrii unor organizatii confensionale si refugiati afgani. Simbata, un kamikaze s-a aruncat in aer in interiorul unui tribunal din Quetta, capitala provinciei Baluchistan, devastata de violente tribale. Atentatul s-a soldat cu moartea a 15 persoane, printre care judecatorul si mai multi avocati. Aproximativ 35 de persoane au fost ranite. Bomba a explodat in momentul in care sute de persoane stateau la coada in apropierea tribunalului situat in complexul care adaposteste si birourile politiei. Autoritatile au oferit o recompensa de doua milioane de rupii (33.300 de dolari) pentru orice informatie care ar conduce la arestarea vinovatilor. Fragmente din corpul autorului atentatului au fost transferate la Islamabad, in vederea unei analize genetice, a precizat politia. Adjunctul guvernatorului provinciei Baluchistan, Jam Mohammad Yusuf, a declarat ca autorul atacului pare a fi un afgan. Peste 1,2 milioane de afgani locuiesc in aceasta provincie. Atentatul de simbata este cel de-al saselea comis in Pakistan in decurs de o luna. Aceasta serie de atacuri este atribuita militantilor protalibani, care se opun sprijinului acordat de presedintele Pervez Musharraf "razboiului impotriva terorismului" declarat de Statele Unite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii