Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata Ungariei vrea sa recruteze tineri din universitati

Oficialul a afirmat ca armata are nevoie de ofiteri sau angajati civili bine pregatiti, care pot vorbi limbi straine si au o buna cunoastere a noilor tehnologii. Szekeres s-a referit la "salarii decente, o cariera garantata si participarea la misiuni in strainatate", trecind in revista avantajele domeniului militar. Intr-o declaratie facuta la 30 ianuarie, Szekeres a explicat ca transformarea armatei ungare se va incheia pina la sfirsitul anului si ca reforma a avut menirea de a ajuta Ungaria sa faca fata noilor provocari si cooperarii cu aliatii sai.

Guvernatorul din Tokyo acuza SUA ca au introdus dispozitive nucleare pe teritoriul Japoniei

Potrivit unor declaratii publicate joi de presa nipona, Ishihara ar fi afirmat ca este sigur ca portavionul american Kitty Hawk, de la baza navala Yokosuka, din apropiere de Tokyo, "are la bord focoase nucleare". Guvernatorul este cunoscut ca un reprezentant al ultraconservatorilor japonezi, care in ultimele luni au criticat tot mai intens politicile administratiei Statelor Unite.

Mozaic bizantin, descoperit in timpul lucrarilor pe Esplanada Moscheilor

Mozaicul bizantin a fost descoperit miercuri intr-un sant facut pentru amplasarea unor piloni de sustinere. "Am facut o descoperire", a anuntat Gideon Avni, directorul Autoritatii israeliene pentru Antichitati. Avni a precizat ca va fi nevoie de noi sapaturi pentru a afla daca mozaicul, probabil din secolele 5-6, face parte dintr-o incapere mai mare. Daca se descopera ca fragmentul nu face parte dintr-o piesa mai mare, atunci probabil va fi scos si expus in muzee. Descoperirea mozaicului bizantin intervine pe fondul protestelor palestiniene fata de hotarirea Israelului de construire a unei noi rampe de acces spre complexul sacru cunoscut sub numele de Muntele Templu, pentru evrei, sau Haram al-Sharif, pentru musulmani.

Ucraina renunta partial la embargoul asupra importurilor de carne din Polonia

Un numar de 23 de companii poloneze au fost autorizate incepind de miercuri sa exporte in Ucraina carne si produse din carne, au explicat serviciile veterinare, citate de Interfax. Ucraina interzisese din data de 26 martie 2006 importurile de carne si de produse derivate din Polonia, apreciind ca acestea au o calitate necorespunzatoare. Varsovia se confrunta in continuare cu restrictiile impuse de Moscova la sfirsitul anului 2005 asupra importurilor de carne de vita, de porc, de pasare precum si asupra produselor derivate.Din cauza embargoului rus aplicat carnii din Polonia, Varsovia a blocat, la mijlocul lunii noiembrie, demararea negocierilor privind un nou acord de parteneriat UE-Rusia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii