Mergi la conţinutul principal

Voinescu: Decizia CCR, pe revizuirea Constituţiei, se va respecta

"PDL aşteaptă cu mare interes motivaţia Curţii Constituţionale, pentru că procesul de revizuire a Constituţiei merge înainte. Mai întâi, pe elementele considerate constituţionale de către CCR", a declarat vicepreşedintele PDL Sever Voinescu.
Acesta a spus că PDL ia în calcul varianta reformulării unora din articolele declarate ca neconstituţionale, dacă acestea vor fi posibile. "În ceea ce priveşte celelalte elemente, în funcţie de motivaţia Curţii, ne vom repoziţiona: dacă este posibilă reformularea, reajustarea unora dintre acestea pentru a le ridica la exigenţele stabilite de Curte, o vom face, iar acolo unde nu este posibil, vom renunţa la acele puncte. Cu alte cuvinte, decizia CCR se va respecta fără niciun fel de discuţie", a declarat Voinescu.
CCR a decis vineri că anumite propuneri trimise de Traian Băsescu încalcă limitele revizuirii Constituţiei. Astfel, judecătorii au apreciat că eliminarea din proiectul de revizuire a Constituţiei a tezei potrivit căreia "caracterul licit al dobândirii averii se prezumă" este neconstituţională, deoarece are ca efect suprimarea garanţiei dreptului la proprietate. De asemenea, CCR a hotărât că articolul din proiectul de revizuire care elimină actele care privesc politicile fiscale şi bugetare ale guvernului de la controlul judecătoresc este neconstituţional, deoarece suprimă liberul acces la justiţie. Nici eliminarea obligativităţii avizului dat de Legislativ pentru reţinerea, arestarea şi percheziţionarea unui parlamentar, dar şi a unui ministru care este şi parlamentar, nu este constituţională, deoarece suprimă un drept al persoanei care ocupă o demnitate publică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro