Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

Start proiect ”Istoria Militară Junior”

Asociația ”Centrul de Studii Proilavia” Brăila vă informează că începând cu data de 25 Octombrie 2021, începem derularea Proiectului ”Istoria Militară Junior”, cu finanțare din partea Consiliului Județean Brăila și cofinanțare din partea Asociației noastre.

Primul eveniment la care copiii din Proiectul ”Tradiția Militară Junior” vor participa va fi Ceremonia prilejuită de Ziua Armatei Române din 25 Octombrie.

Prin acest proiect ne propunem să promovăm Tradiția Militară brăileană în rândul comunității, cu ajutorul copiilor și părinților; vom face o replică la scară mică a unui pluton al Armatei Române din perioada Primului Război Mondial și vom încerca să stârnim interesul tinerilor pentru valorile naționale prin recrearea atmosferei de epocă.

Copiii, pentru începutul acestui proiect în număr de 11, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, aleși cu sprijinul și recomandarea diriginților și învățătorilor, sub îndrumarea atentă a unui profesor de istorie, a unei învățătoare, a unui actor de comedie și al unui membru al Asociației ”Tradiția Militară” vor fi instruiți pentru a executa manevre elementare, li se vor explica termenii militari, istoricul trupei militare pe care o reprezintă. Vor participa la întâlniri cu actori ai Teatrului Maria Filotti, reprezentanți ai Muzicii Militare, cu specialiști din domeniul Media  de la Universitatea Danubius Galați pentru a pune în scenă mici reprezentări cu caracter istoric.

Grupa de copii dimpreună cu părinții lor va participa la evenimentele care marchează momentele importante ale Istoriei României. Gradele militare de pe uniformele copiilor vor fi cele specifice epocii replicate, cu posibilitatea de a fi înaintați în grad cu ocazia unor ceremonii organizate cu Unitățile din Garnizoana Brăila.

Președintele Asociației

”Centrul de Studii Proilavia”

Lucian Țilea

22.10.2021

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu