Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE FOTO/VIDEO Circa 100 de brăileni au ieşit la protest în această seară, în Piața Independenței

UPDATE 20.30 Circa 100 de brăileni au ieşit la protest marţi seară, pe platoul din Piaţa Independenţei. Oameni au scandat lozinci anti-Guvern şi anti-PSD apoi au înconjurat cu toţii, de două ori, platoul din faţa Palatului Administrativ, alăturându-se astfel lui Costel Mărgărit, brăileanul care protestează încă de la începutul lunii ianuarie împotriva majorării cu 54% a taxei de salubritate.

 

Cei 100 de protestatari au ţinut un moment de reculegere pentru Cristi Paţurcă, autorul Imnului Golanilor din Piaţa Universităţii. După momentul de linişte, cei prezenţi au intonat acest imn, apoi şi-au luat cu toţii angajamentul că se vor aduna pe platoul din faţa Primăriei seară de seară, în cele două luni care au mai rămas până la organizarea referendumului propus de preşedintele Iohannis.

 

 

Chiar dacă numărul protestatarilor strânși, luni seară, în Piața Independenței a fost mult mai mic decât sâmbătă sau duminică, și părea că brăilenii renunță la acțiunile în stradă împotriva Guvernului Grindeanu, se pare că nu e chiar așa. Și în această seară se va ieși la protest, tot în Piața Independenței, începând de la ora 19.00, pentru că mulți dintre cei care au protestat până acum nu au încredere în măsurile luate până acum de guvern.

 

Dacă OUG 14 nu este aprobată în Parlament, OUG 13 își aplică efectele pentru că trec cele 10 zile! Nu-i mai credem, puterea actuală se agață de orice tertip pentru a scăpa penalii de pedepse! Urâtă și atitudinea parlamentarilor brăileni de la ALDE și PSD care în timpul discursului președintelui în fața Camerelor reunite ale Parlamentului au părăsit plenul! În felul acesta, se fac părtași la acțiunile actualului guvern de a zădărnici lupta împotriva corupției în România! Se vede în acest fel că slujesc doar niște interese de partid și nu interesele cetățenilor care le-au acordat votul! Ne vedem în fața Primăriei începând cu orele 19:00!”, se precizează în mesajul care circulă pe rețelele de socializare, îndemnând brăilenii să iasă în continuare la protest. 

 

De altfel, inclusiv Direcția Juridică a Consiliului Superior al Magistraturii a precizat că, dacă Parlamentul nu aprobă Ordonanța 14, atunci Ordonanța 13, cea prin care se dezincrimina abuzul în serviciu, își va produce efectele în integralitate.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii