Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scaune bucătărie: de câte am nevoie și cum le aleg?

Când îți echipezi bucătăria, scaunele sunt una din marile decizii, chiar dacă adesea sunt trecute cu vederea. În rândurile de mai jos îți vom explica pe îndelete ce trebuie să iei în considerare când cumperi scaune bucătărie, pentru a te asigura că iei deciziile corecte.

De câte scaune ai nevoie (și ce dimensiune este potrivită)?

Una dintre cele mai importante preocupări este câte scaune bucătărie vei cumpăra. Ca regulă generală, cu cât masa este mai mare, cu atât mai multe scaune poate suporta. Cu toate acestea, există alte considerații, cum ar fi unde sunt picioarele mesei și cât de late sunt scaunele.

Majoritatea scaunelor au lățimea cuprinsă între 40 și 50 cm. Este important să lași cel puțin 15 cm pe fiecare parte a unui scaun bucătărie, astfel încât fiecare scaun să aibă între 55 cm și 65 cm dedicat acestuia. O altă regulă este ca pe fiecare parte a mesei să mai poată fi așezat un alt scaun la nevoie.

Un alt aspect de dimensiune este înălțimea. Înălțimea scaunului va varia în funcție de dacă ai o masă standard sau o masă de bar.

Ce materiale sunt cele mai bune pentru scaunele de bucătărie?

Unele dintre cele mai comune materiale pentru scaune bucătărie sunt lemnul, metalul și tapițeria.

Lemn

Scaunele din lemn pot varia ca stil, de la rustice, ca cele găsite într-o cabană sau fermă, la cele tradiționale, aproape „de modă veche”, până la cele moderne, care pot fi minimaliste sau chiar vopsite în negru sau alb. Caută scaune bucătărie rezistente din lemn masiv care sunt construite pentru a susține greutate mare. Suporturile suplimentare din partea de jos pot crește, de asemenea, durabilitatea.

Metal

Metalul tinde să arate mai modern și mai elegant, deși aspectul din fontă poate avea și o senzație rustică. Când vine vorba de durabilitate, scaunele metalice sunt de obicei construite pentru a rezista. Metalul poate fi acoperit cu vopsea pentru a oferi o varietate de nuanțe frumoase.

Acril

Mobilierul transparent este o opțiune excelentă dacă nu ai mult spațiu, deoarece se amestecă perfect și pare că nu este acolo. În mod ciudat, aceste piese de mobilier sunt una dintre cele mai sigure modalități de a face o declarație de stil și de a îmbunătăți decorul. Scaunele de bucătărie acrilice de bună calitate sunt ușoare, durabile și, cel mai important, ușor de curățat. Cu toate acestea, dacă le expui la un exces de greutate sau la o utilizare necorespunzătoare, pot apărea fisuri ireparabile.

Tapițeria este o idee bună pentru scaunele de bucătărie?

Scaunele tapițate tind să fie mai confortabile și să arate grozav, dar păstrarea lor curată și aspectul îngrijit pot necesita mai multă muncă decât te-ai putea aștepta. Când te afli într-o cameră în care au loc în mod natural stropiri, scurgeri și dezordine, tapițeria poate fi o problemă.

Dacă vei cauta scaune de bucatarie tapițate, trebuie sa stii ca țesăturile sintetice concepute pentru a rezista la scurgeri și pete sunt o alegere bună, spre deosebire, de exemplu, de catifea, care este un material prea pretențios. Pielea oferă, de asemenea, confort și durabilitate, dar tinde să fie scumpă și necesită o întreținere specială. Indiferent de material, ia întotdeauna în considerare protecția pentru a prelungi durata de viață a tapițeriei.

Husele te pot ajuta să protejezi tapițeria. Te poți bucura de confortul unui scaun tapițat, dar nu îți vei face griji dacă cineva varsă vinul la cină. Husa poate fi îndepărtată și spălată. Cu toate acestea, în acest caz nu te bucuri de frumusețea scaunului în sine, deci poate fi un pic de compromis.

Dacă alegi să folosești huse, va trebui să măsori scaunul și spătarul scaunelor. Majoritatea huselor necesită aceste măsurători. Alege un material care poate fi spălat la mașină, astfel încât să fie ușor de spălat.

Cum se combină stilul scaunelor de bucătărie cu interiorul?

În cele din urmă, stilul de scaun bucătărie pe care îl alegi este o chestiune personală. Principalul tău gând va fi cum arată scaunele în combinație cu masa ta, dar și cu decorul general.

O masă rustică arată de obicei bine cu scaune simple din lemn.

O masă modernă ar necesita scaune cu linii elegante și curate, fără detalii inutile. Deși materialul nu trebuie să fie întotdeauna același, vezi cum se completează materialele.

Scaunele tapițate cu spătar înalt merg bine cu mesele tradiționale de bucătărie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii