Mergi la conţinutul principal

Scandal de amploare în fotbalul Francez

* selecţionerul Laurent Blanc a "admis" că unele afirmaţii ale sale ar fi putut fi interpretate

"Chantal Jouanno, ministrul Sporturilor, şi Fernand Duchaussoy, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), au decis de comun acord suspendarea din funcţie cu efect imediat a directorului tehnic naţional François Blaquart, în aşteptarea concluziilor anchetei iniţiate de FFF (condusă de Patrick Braouezec, preşedintele Fundaţiei de Fotbal) şi de IGJS (Inspectoratul general pe probleme de tineret şi sport), care vor fi prezentate peste opt zile", au menţionat cele două instituţii într-un comunicat comun.
În comunicat se menţionează, de asemenea, că FFF "reafirmă că niciuna dintre instanţele sale conducătoare nu a validat şi nici măcar nu a luat în calcul o politică de cote privind recrutarea în centrele sale de formare".

Planul ar fi fost propus la şedinţa din 8 noiembrie 2010

Această suspendare intervine după dezvăluirile apărute, sâmbătă, pe site-ul de investigaţii Mediapart, acelaşi care a publicat, joi, un raport care dezvăluie existenţa unui sistem de discriminare rasială pus la cale împotriva tinerilor jucători în centrele naţionale de pregătire.
Potrivit unor surse din cadrul FFF citate de site-ul de investigaţii, academiile de fotbal ar fi primit indicaţii să nu selecţioneze mai mult de 30 la sută jucători de culoare şi de origine arabă peste vârsta de 12-13 ani.
Mediapart, care a devenit cunoscut în urma dezvăluirilor din scandalul politico-financiar Woerth-Bettencourt, a scris că jurnaliştii săi au primit informaţii de la persoane din cadrul FFF, "scandalizate de acest proces". Potrivit acestora, planul ar fi fost propus la şedinţa din 8 noiembrie 2010 a Programului Naţional de Dezvoltare (DTN) din cadrul federaţiei, iar selecţionerul Laurent Blanc s-ar fi declarat în favoarea aplicării unei astfel de cote. Blanc ar fi dat ca exemplu selecţionata Spaniei, campioana mondială "en-titre", pe care o consideră o echipă "fără probleme, ce nu are niciun negru în componenţă".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro