Mergi la conţinutul principal

SANATATE: Raed Arafat: Serviciul SMURD va funcţiona în toată ţara, până la sfârşitul anului

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, vineri, că serviciul SMURD va fi operaţionalizat în toată ţara, până la sfârşitul anului, în prezent fiind şase judeţe în care nu există echipaje de prim-ajutor SMURD.

"Sunt şase judeţe în care nu este, încă, operaţionalizat serviciul SMURD, însă până la sfârşitul anului sperăm să acoperim şi aceste zone. Printre judeţele care nu au în acest moment SMURD se numără Covasna, Sălaj sau Gorj. Personalul este pregătit, însă urmează să mai dotăm unităţile şi cu tehnică, prin intermediul Ministerului Sănătăţii. Dacă totul va merge conform planului, pe lângă cele şase judeţe vom putea suplimenta şi în restul ţării numărul echipajelor", a spus Arafat, cu ocazia bilanţului pe anul 2010 al SMURD Bucureşti.

De asemenea, oficialul din Ministerul Sănătăţii a spus că în acest an vor fi înfiinţate, în mai multe judeţe din ţară, primele dispecerate integrate în care pompierii şi ambulanţa să stea în acelaţi loc. "Primele dispecerate integrate unde ambulanţa şi ISU vor sta în acelaşi loc se vor face în 10 judeţe, cred că în cursul lunii iunie vom vedea primele combinări unde dispecerul de la Ambulanţa va sta împreună cu dispecerul de la ISU şi o să dispecerizeze resursele care există în zona respectivă", a explicat Arafat.

Întrebat dacă şi în Capitală va fi înfiinţat un astfel de dispecerat integrat, Arafat a răspuns că, deocamdată, în Bucureşti nu există un spaţiu adecvat pentru această activitate. "În Bucureşti este o situaţie mai deosebită, deoarece numărul intervenţiilor şi complexitatea lor necesită un spaţiu mai mare în care să funcţioneze acest dispecerat, special construit şi dedicat acestui scop", a precizat Raed Arafat.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a dat asigurări că, împreună cu Primăria Generală, va găsi soluţia înfiinţării unui astfel de dispecerat integrat. "Înfiinţarea unui Centrul Unic de Comandă la Bucureşti este tot mai necesară şi nu mai suferă amânare, pentru că atunci când vor mai fi situaţii dificile trebuie să avem la dispoziţie un spaţiu, un centru de comandă, de unde intervenţiile să poată fi coordonare şi operate. Împreună cu Primăria Capitalei ne vom strădui să dăm drumul unui astfel de proiect în cel mai scurt timp", a adăugat Atănăsoaei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro