Mergi la conţinutul principal

Riscă să stea 12 ani după gratii pentru că a făcut sex cu un minor

* amatorul de plăceri sexuale cu băieţei şi-a urmărit victima mai multă vreme, câştigându-i treptat încrederea * momeala finală a fost promisiunea cumpărării unei perechi de role * bărbatul e acum în arestul Poliţiei, iar băiatul este consiliat psihologic pentru a trece peste moment

Individul care, la mijlocul lunii mai, a păcălit un băiat de 13 ani să întreţină relaţii sexuale cu el a fost trimis în judecată de către procurorii brăileni. Aşa cum au concluzionat anchetatorii în urma cercetărilor, Florin Marius P., în vârstă de 37 de ani, a stabilit primul contact cu victima sa la începutul lunii mai, pe când acesta se plimba împreună cu fratele său mai mare, în vârstă de 17 ani, prin Parcul Monument. După câteva zile, bărbatul i-a întâlnit din nou, "din întâmplare", pe cei doi, ocazie cu care le-a cumpărat dulciuri şi alte nimicuri. Povestea s-a repetat câteva zile la rând, până le-a câştigat încrederea celor doi băieţi. Argumentul suprem a fost însă că, dacă ei vor, îi poate duce la un prieten de-al lui, care are acasă şi televizor, şi calculator, şi că acolo se pot juca pe calculator sau pot privi la televizor cât vor ei. Având în vedere că cei doi băieţi, orfani fiind, locuiau în plasament la un asistent maternal, ideea cu jocurile pe calculator i-a încântat. Individul i-a dus astfel pe cei doi fraţi, de câteva ori, la locuinţa unui prieten, unde i-a lăsat să se joace pe calculator, continuînd să le cumpere diverse flecuşteţe şi mâncare.
Ultima dată, însă, şi-a pus planul în plicare. Astfel, în vreme ce fratele mai mare se juca pe calculator, bărbatul i-a propus băiatului mai mic să facă sex cu el, promiţându-i că îi va cumpăra, în schimb, o pereche de role. Băiatul, încântat de faptul că va avea şi el, în sfârşit, role, ca restul copiilor, a acceptat. Actul sexual anal, complet şi neprotejat, s-a consumat astfel în garsoniera prietenului pedofilului, în prezenţa fratelui mai mare al băiatului. După finalizarea actului sexual, cei doi băieţi au plecat acasă, nemaintâlnindu-se ulterior cu bărbatul.
Văzând că băiatul are un comportament vădit schimbat în următoarele zile, asistentul maternal l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar minorul a refuzat să îi povestească, spunându-i că e bine şi că nu a păţit nimic. De altfel, femeia care îi îngrijea pe cei doi băieţi observase că ceva e în neregulă de mai multă vreme. Îngrijorată, a început să verifice cercul de cunoştinţe al celor doi băieţi şi aşa a aflat de Florin Marius. Aceasta chiar l-a surprins într-o zi pe bărbat urmărindu-i pe cei doi fraţi, însă, la momentul respectiv, nu a putut face mai mult. Aşadar, în clipa în care a văzut că băiatul cel mic are clar o problemă, a făcut imediat legătura cu bărbatul cel dubios.
Cel care a vorbit până la urmă a fost fratele mai mare, care i-a povestit femeii ce s-a întâmplat. Femeia, îngrozită, a anunţat imediat Poliţia, dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila.
Medicii legişti au confirmat faptul că băiatul prezintă leziuni specifice unui act sexual anal, care au necesitat 7 - 9 zile de îngrijiri medicale.
În ceea ce îl priveşte pe amatorul de plăceri cu băieţei, acesta şi-a recunoscut imediat fapta, declarând că era perfect conşţient de vârsta copilului şi de situaţia acestuia. Bărbatul a fost imediat încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, după ce instanţa de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Pentru fapta lui riscă o pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 12 ani.
Băiatul a fost introdus într-un program de consiliere psihologică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro