Mergi la conţinutul principal
Vorbe din Duh

Renunţă la orice gând lipsit de iubire despre alţii, ori despre tine. De la sine, vei vedea binele

Mintea ta poate face orice: ea nu poate să nu creadă în ceea ce vede.

În mod egal, mintea este capabilă să vadă tot ceea ce crede.

Ceea ce vezi este lumea minţii. 

Dacă vrei să vezi binele, frumosul şi lumina, le vei afla în acelaşi loc unde ai putea vedea nemulţumirea, răutatea şi urâtul. Lucrurile sunt neutre, doar mintea le oferă calitatea pe care o crede.

Ce vrei să vezi?

Dacă ochiul caută să vadă răul şi nemulţumirea, vei vedea. Poţi critica răul, pe care acum îl vezi real, dar apoi cum să nu îl oglindeşti?

Nu vom schimba lumea prin acceptarea răului, nici prin critica sau lupta cu răul, care s-ar face cu răutate, sporind-o, ci prin acceptarea binelui. Deodată cu vederea binelui, el singur se va înmulţi sub ochii tăi, schimbând lumea cu tine, fiindcă vrei să-l vezi. 

Tu, cel care le schimbi pe toate, cum este mintea ta?

Dacă vei crede că tot ce vezi este bine, după un timp de exersare şi clarificare, doar asta vei vedea. Aşa devii schimbarea în lume.

Fii dispus astăzi să percepi doar binele. Cere ajutor să păstrezi această dispoziţie toată ziua.

Nu suntem niciodată singuri când luăm o decizie intimă, oricare ar fi ea - vederea răului sau vederea binelui.

Pe cine vrei să chemi să te asiste să vezi binele? Cheamă-L şi nu va întârzia să te asiste.

Chiar dacă mintea îţi va aluneca, din obişnuinţă, spre partea opusă, creată prin iluzie, îndreapt-o uşor spre acest ţel, cu un surâs uşor - fiindcă ştii acum că mintea ta se joacă. Fă din minte un prieten, nu un duşman, pe care vrei să îl supui. Poate fi prietenul care stă să te ajute. Ea va face acest lucru fără efort. Efortul este dat doar când mintea creează iluzii şi atacuri.

Acum o antrenezi, fără efort, să vadă lumea în care doar binele există.

Sporeşte treptat şi zilnic vederea binelui. Vederea binelui nu presupune nimic altceva decât renunţare. Renunţă la orice gând lipsit de iubire despre alţii, ori despre tine. De la sine, vei vedea binele.

Ia această decizie cât mai des, pentru pacea ta, dacă asta îţi doreşti.

Aşa sfinţeşti lumea, prin sfânta ta minte, sfinţită să vadă pe cele bune şi sfinte. Aşa va deveni mintea curată ca a pruncilor, primind calitatea de a re-vedea Împărăţia.

Exersare. Astăzi, alege, în timpul pe care ţi-l dedici atingerii fericirii tale, să observi 7-8 dintre lucrurile sau persoanele care sunt în jurul tău. Nu le selecta, alege la întâmplare, fiindcă toate sunt la fel de bune! Acordă 2 minute pentru fiecare dintre cele alese la întâmplare şi admiră binele din ele. Contemplă binele lor, în cele 2 minute, şi încearcă să păstrezi liniştită mintea. Las-o liberă să vadă doar atât.

 

(Matei, Capitolul 18)

1. În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus şi I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăţia cerurilor?

2. Şi chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor,

3. Şi a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în Împărăţia cerurilor.

5. Şi cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte.

7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.

8. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.

9. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu