Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Redactorul şef al "Obiectiv", ameninţat cu moartea

* la sesizarea redacţiei, Poliţia Municipiului a demarat cercetările, întocmind dosar penal pentru infracţiunea de ameninţare

Glumă proastă, încercare de intimidare, opera unui schizofrenic sau, pur şi simplu, o ameninţare reală?
În data de 28 februarie 2011, pe adresa cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei" a sosit o misterioasă "felicitare". Imitând scrisul unui copil, "felicitarea" îi este adresată redactorului şef Marian Coman. Plicul a fost pus din Brăila, având ştampila Poştei Române cu data de 26 februarie 2011.
În interiorul plicului - un impresionant colaj de ameninţări, cuprinzând sugestii de moarte iminentă, sicrie, cazmale de săpat morminte şi lumânări, un preot care pune crucea pe un "ziarist" etc. De asemenea, se face referire la un cunoscut proxenet, încercând să se inducă ideea că acesta este expeditorul mesajului de ameninţare cu moartea. Nu lipsit de importanţă este aspectul privind modul elaborat de a concepe aşa ceva, necesitând timp, inventivitate, capacitate de a face asocieri şi de a scoate în evidenţă sinistrul şi grotescul. Autorul a folosit un anunţ din ziar, peste care a suprapus o caricatură modificată. Din anunţ a fost decupată doar partea de sus, cea în care o societate de servicii funerare anunţă că oferă servicii complete non-stop şi sicrie de la 130 RON în sus. Caricatura modificată înfăţişează un preot, cu o cruce în mâna întinsă, care-i pune o întrebare unui om în cârje, cu un picior, o mână şi capul bandajate. Din întrebarea ironică adresată de preot se deduce că bărbatul schilodit este gazetar. Alături de "caricatură", "artistul" nostru, care vrea să dea de înţeles că se află în strânsă intimitate cu modurile în care se produce moartea unui om, a mai desenat o lopată şi o lumânare.
Redacţia cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei" a sesizat Poliţia Municipiului, care a acţionat prompt. Astfel, cercetările au demarat imediat de la momentul sesizării. Inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei brăilene, ne-a declarat: "Politiştii au efectuat cercetări şi au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare".
Redactorul şef al cotidianului "Obiectiv-Vocea Brăilei", Marian Coman, s-a declarat nu atât surprins sau îngrijorat, cât atent cu acest gen de ameninţări. "Nu este pentru prima oară când eu sau colegii mei am fost ameninţaţi. De data aceasta, scrisoarea cu pricina îmi pare mai mult o glumă proastă, decât o ameninţare reală, însă energia pe care expeditorul ei a consumat-o merită răsplătită. Pe de altă parte, este adevărat că, în ultima vreme, primim din ce în ce mai des semnale că insistenţele noastre de a devoala felul în care se cheltuie banii publici, împroprietăririle pe lângă lege ori modul în care se iau decizii, de multe ori abuzive, în diverse zone din administraţia publică au deranjat interesele şi liniştea multora. Nu ne miră şi nici nu ne sperie acţiunile de genul acesta, dar considerăm că cei care nu înţeleg că libertatea de exprimare este un drept care nu se negociază şi care recurg la astfel de metode de intimidare trebuie să plătească", a declarat Marian Coman.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii