Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul vrea ca stăpânii de câini să strângă excrementele patrupedelor

• edilul-şef Marian Dragomir le-a propus membrilor CLM Brăila să fie co-iniţiatorii unui proiect de hotărâre care să oblige posesorii de câini din Municipiu să strângă excrementele lăsate de patrupede pe domeniul public • acesta a afirmat că un atare proiect ar putea fi dezbătut şi aprobat la proxima şedinţă ordinară • unii dintre consilieri au precizat că este mai mult o chestiune care ţine de bun-simţ şi nu ar trebui să necesite o hotărâre

 

Posesorii de câini din Municipiul Brăila ar putea fi obligaţi din 2020 să strângă excrementele lăsate pe domeniul public de către patrupedele lor. Este vorba despre un proiect de hotărâre pe care primarul Marian Dragomir l-a propus membrilor CLM Brăila la cea mai recentă şedinţă ordinară, prin care toţi stăpânii de câini să aibă obligaţia de a avea la ei mănuşi şi pungi din plastic pentru a strânge excrementele animalelor, atunci când le plimbă pe stradă. Deşi nu a dat detalii precum cuantumul amenzilor sau ce alte elemente va presupune respectivul proiect, Dragomir a afirmat că şi-ar dori ca dezbaterea să aibă loc luna aceasta (la proxima şedinţă de CLM) şi ca toţi consilierii să semneze, astfel încât să fie co-iniţiatori.
“Va fi necesar ca anul viitor să avem un proiect de hotărâre, prin care aceia care deţin câini ca animale de companie, să aibă - la fel ca în toate oraşele din Uniunea Europeană şi chiar din România -, mănuşă şi punguliţă pentru a aduna acele lucruri pe care câinii le lasă prin iarba din Municipiul Brăila. Iar angajaţii de la «Seroplant» vă pot spune cu siguranţă câte probleme au atunci când tund gazonul sau intervin pentru toaletarea, curăţarea spaţiilor verzi. Sunt ferm convins că absolut toţi consilierii, indiferent de partid, vor vota o măsură absolut necesară care denotă doar civilizaţie. Ai un câine? Este obligaţia ta, ca stăpân al acestuia, ca iubitor adevărat al unui patruped, să deţii o punguliţă şi o mănuşă în acest sens. Cred că la următoarea şedinţă de Consiliu Local personal voi propune. Fac invitaţia pentru toţi consilierii, indiferent de partid, să fim împreună iniţiatorii unui astfel de proiect de hotărâre”, a declarat Dragomir.

O parte dintre consilierii PSD s-au arătat încântaţi de propunerea edilului-şef, însă au existat şi comentarii venite dinspre partea PNL. Consilierul liberal Sorin Ioniţă a precizat că este mai mult o chestiune care ar trebui să ţină de bun-simţ, astfel că nu consideră necesară o hotărâre de CLM în acest sens. Mai mult, acesta a reamintit că în Grădina Mare există un anunţ care precizează posesorilor de animale că trebuie să aibă asupra lor mănuşă şi pungă pentru strângerea excrementelor animalelor, dar şi documentele patrupedelor.

“Nu ar strica să subliniem şi noi”, a afirmat PSD-ista Cornelia Neacşu, preşedintele şedinţei din luna octombrie. De asemenea, Dragomir a insistat că îşi doreşte ca viitorul proiect să fie iniţiat de toţi consilierii municipali.

Întrebat ulterior unde vor putea arunca stăpânii câinilor excrementele animalelor, odată strânse în pungi, primarul a explicat că acestea vor ajunge la fracţia umedă, aşa cum ar trebui să se procedeze şi cu pamperşii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii