Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Preotul Vlad, de la Țibănești, ridică o casă pentru 7 copii orfani

* pe 6 aprilie, un incendiu devastator a făcut scrum agoniseala familiei Adam, de la Țibănești * 7 copii orfani de mamă, crescuți de tatăl lor, au rămas fără un acoperiș deasupra capului * profund impresionat de drama familiei, preotul paroh Vlad Dumitrache a luat acasă patru dintre cei șapte copii, îngriindu-i ca și cum ar fi fost ai săi * a doua zi, a început să adune bani pentru construirea unei noi locuințe * în patru zile, preotul cu suflet mare a strâns 15.000 de lei și a început construcția casei pentru cei 7 orfani, ajutat și de Primăria Tufești, care a donat materiale de 6.000 de lei * casa este ridicată în proporție de 60%, iar voluntarii care se ocupă de lucrări sunt hrăniți de familia preotului

 

 

Șapte copii orfani de mamă, de la Țibănești, rămași fără un acoperiș deasupra capului chiar înainte de Sfintele Paști, vor avea acum o casă nouă, cu cinci camere, prin strădania preotului paroh Vlad Dumitrache.

Deși parohia pe care o păstorește părintele Vlad se confruntă cu propriile probleme financiare - biserica Parohiei Țibănești II se află încă în construcție - duhovnicul a sărit în ajutorul familiei năpăstuite, impresionat de cele întâmplate. Este cea mai vie dovadă a faptului că Dumnezeu nu-i uită pe cei necăjiți și că, în aceste vremuri de încercări, ies la iveală adevărații credincioși - creștinii care-și rup de la gură ca să-și ajute aproapele.

„Creştinii poartă pe umeri povara suferinţei provocată de noul coronavirus care ne arată că, prin fapte minunate, de dragoste, arătate prin întrajutorare, putem trece peste suferinţa şi însingurarea în care suntem. Biserica, prin vrednicii preoţi şi prin inimoşii credincioşi, s-a implicat continuu prin activităţi social-filantropice care să sprijine familiile greu încercate în această perioadă, iar exemplele pot fi nenumărate. Un astfel de exemplu este cel al unei comunităţi parohiale cu biserică în construcţie, cu problemele financiare pe care le are o parohie aflată la începuturile ei, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie: Parohia Ţibăneşti II, Protopopiatul Însurăţei”, precizează părintele Rareș Bucur, consilier în cadrul Eparhiei Dunării de Jos, într-un comunicat

 

Drama familiei Adam de la Țibănești

 

În ziua de 6 aprilie 2020, un incendiu devastator a mistuit agoniseala familiei Adam, din satul Țibănești, județul Brăila. Cei șapte copii, orfani de mamă (Oprina Adam a murit din pricina hepatitei și a pancreatitei acute), crescuți de tatăl lor, Constantin, în vârstă de 59 de ani, o duceau și-așa destul de greu, însă după ce focul le-a ars casa din temelii, au rămas și fără un acoperiș desupra capului.

„În mai puţin de 30 de minute, focul le-a mistuit casa unde locuiau, precum şi anexele gospodăreşti; intervenţia pompierilor, deşi rapidă, nu a putut salva mai nimic din agoniseala lor de o viaţă. Preotul din localitate a fost prezent la stingerea incendiului şi, profund impresionat de drama acestei famili, a hotărât, împreună cu un alt localnic, să sprijine familia Adam şi să le ridice orfanilor o nouă locuinţă. Încă din seara zilei de 6 aprilie 2020 (când s-a petrecut tragedia – n.r.) preotul paroh a luat în casa sa 4 dintre cei 7 copii ai familiei greu încercate, oferindu-le hrană şi adăpost, iar ceilalţi membri au mers la rude”, precizează părintele Rareș Bucur.

Mai mult, în ziua următoare, preotul Vlad Dumitrache a luat legătura cu mai mulți oameni de suflet din parohie şi, împreună cu aceștia, a reușit să adune, în doar câteva zile, suma de 15.000 lei, la care s-a adăugat contribuţia Consiliului Local Tufești, în valoare de 6.000 de lei, constând în oferirea de materiale de construcţie necesare viitoarei gospodării. Primarul de la Tufești, Ștefan Moise, viceprimarul Marian Lazăr, precum și consilierii locali au sărit în ajutorul familiei greu încercate, la îndemnul părintelui Vlad.

Așa se face că, pe data de 10 aprilie 2020, la doar patru zile de la nenorocire, au început lucrările propriu-zise la noua locuință, sub coordonarea preotului paroh al Parohiei Țibănești II, cu sprijinul voluntarilor din localitate, după ce au fost îndepărtate resturile carbonizate și după ce au fost achiziționate cele necesare. La mai puțin de o lună de la începerea lucrărilor, imobilul compus din 5 camere este finalizat în proporție de 60 %. În prezent, la noua casă a familiei Adam, se lucrează intens, voluntarii ocupându-se de tencuirea pereţilor la interior.

Demn de remarcat este faptul că, pe toată perioada lucrărilor de construcţie, doamna preoteasă, împreună cu femeile din comitetul parohial al bisericii, au asigurat, zilnic, pe propria cheltuială, hrana pentru lucrători şi voluntari. La ridicarea imobilului au ajutat, de asemnea, şi membrii familiei Adam, manifestându-şi astfel recunoştinţa pentru ajutorul primit din partea preotului și a comunităţii.

O faptă mare, demnă de toată lauda.

„Prin implicarea Protoieriei Însurăţei, de care aparține Parohia Țibănești II, se vor achiziţiona materialele necesare continuării lucrărilor de tencuire şi realizării instalației electrice a noului imobil. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, cu sprijinul voluntarilor şi al altor eventuali donatori, până la Praznicul Pogorârii Duhului Sfânt (7 iunie 2020 – n.r.), nădăjduim ca noua casă pentru familia Adam Constantin să poată fi finalizată şi mobilată”, se precizează în comunicatul remis, astăzi, de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii