Mergi la conţinutul principal

Politica-i curvă. Conştiinţe drăguţe îşi anunţă intrarea pe traseu

Două lucruri ar merita punctate în acest context, legate de Brăila. Primul este faptul că, pentru a fi corecţi cu toţi cei care au candidat în 2012, foştii consilieri municipali Sorin Costin (ex-PNL) şi Iancu Vasile (ex-PPLC), precum şi foştii consilieri judeţeni Vasile Anghelache, Steliana Eftimie, Gabriel Musceleanu (PPDD), Dănuţ Lungu (PDL) şi Reliana Bogdan (PDL) ar trebui chemaţi din nou în consilii. Ei au părăsit miniparlamentele locale pentru că şi-au pierdut sprijinul politic al partidelor pe listele cărora au candidat ori pentru că au trecut la o altă formaţiune, fapte incriminate acum de statutul aleşilor locali. Păi, ce? Ei sunt mai proşti decât ăştia care vor începe migraţia abia în sezonul inaugurat de Dragnea?
Al doilea lucru este cazul consilierilor municipali Păun şi Creţu, ăştia de au pozat în ecologişti vreme de doi ani, pentru ca apoi să-şi aducă brusc aminte că partidul lor nu mai există, asta deşi PUER-ul fusese absorbit de PER încă din 2012. "Independenţa" lor de câteva zile a picat - măi, ce coincidenţă - taman bine pentru a intra în armata de adunătură a lui Tăriceanu, Frankenstein-ul politic numit PLR. Citeam cu câtă elocvenţă ne explica domnul Păun că legea este nedreaptă şi discriminatorie faţă de aleşii locali în comparaţie cu deputaţii şi senatorii. Diferenţa, pe care domnul Păun se face că nu o sesizează, este că deputaţii şi senatorii candidează uninominal, pe când consilierii sunt pe liste, la pachet sub sigla partidului. Asta nu înseamnă, fireşte, că am mai mult respect pentru parlamentarii traseişti. Şi, ca să fiu mai clar, vă spun că mi-e de-a dreptul scârbă de traseişti, de oportunişti şi de blatişti şi mai ales de ăia care se întovărăşesc cu avocaţi ce cotcodăcesc că le vor apăra în instanţă ciolanul din consiliu. Şi că-i respect mai mult pe cei care-şi dau demisia, fie ea de onoare ori de ruşine.
Prin urmare, promit să-i ţin minte pe toţi traseiştii din consilii ce-or să migreze în sezonul Dragnea şi să le taxez maniera în care-şi prostituează conştiinţa ori de câte ori o să am ocazia până ce-şi vor spăla obrazul cu o demisie. Şi sunt convins că mereu o să am ocazia, măcar în post scriptum la editoriale, să amintesc câte un nume, două, trei.

PS - Să nu uităm, aşadar: nici nu a început sezonul Dragnea, iar "ecologiştii" Dan Păun şi Paul Creţu şi-au scos conştiinţele la produs.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu