Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Lăzăroiu: Mă pot implica într-o construcţie politică, dar n-are legătură cu plecarea de la Cotroceni

Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a afirmat miercuri că este posibil ca în viitor să se implice într-o nouă construcţie politică, păstrându-şi "credinţele de centru-dreapta", ţinând însă să respingă categoric că acest lucru ar avea legătură cu plecarea sa de la Cotroceni.

"Nu vreau ca nimeni vreodată să pună decizia plecării pe seama unui proiect ulterior. Nu există o relaţie de cauză şi efect, că am plecat ca să fac un partid. Mă pot implica într-o construcţie politică, vreodată, poate peste 5 ani sau 10 ani, dar asta n-are nicio legătură cu plecarea mea. Orice aş face în perioada următoare sigur că va fi pus în relaţie cauză şi efect", a comentat Lăzăroiu, într-un interviu pentru Hotnews-RFI.

El a reiterat că este posibilă î nfiinţarea unui nou partid, mai ales în condiţiile în care alegerile din PDL nu vor aduce schimbarea aşteptată de electoratul cu convingeri de centru-dreapta.

"Dacă iese prost, se va accentua această dorinţă de a avea o nouă construcţ ie politică. Sunt oameni care înţeleg că nu mai putem merge aşa. Ei văd că se petrec nişte reforme la nivelul statului şi le apreciază, dar văd că sistemul politic e acelaşi, că partidele sunt aceleaşi. E posibil să mă implic în aşa ceva, că şi eu cred... Nu vreau să mă implic în sensul de a ieşi în faţă, nu simt această nevoie de a fi lider providenţial sau lider politic de orice fel, dar când vă spun că există oameni care simt nevoia, mă includ printre ei. Şi eu sunt unul dintre cei care cred că putem avea mult mai mult din punct de vedere al partidelor politice din Româ nia, şi că reforma nu trebuie să se oprească doar la instituţiile statului", a completat Lăzăroiu.

Întrebat despre "Mişcarea Populară", Lăzăroiu s-a limitat la a preciza că este doar "o marcă înregistrată de Ioana Băsescu". "Poate fi orice, poate va fi un detergent", a comentat el, susţinând că nu este neapărat să fie vorba despre un partid politic, dar adăugând că nu a discutat cu fiica preşedintelui despre acest lucru.

În ceea ce priveşte planurile pentru viitor, Lăzăroiu a precizat că se va dedica analizei politice, dar a precizat că îşi va păstra "credinţele de centru dreapta" şi că n-o să treacă "în tabăra cealaltă". "Nu mă grăbesc să câştig bani pentru că nu sunt un om sărac, n-am fost nici când am venit la Cotroceni. Am economii, pe care eu le-am facut în toată perioada asta şi când am venit la Cotroceni nu eram un om sărac. Am lucrat în cercetare, în proiecte internaţionale. Eu sunt un om modest, n-am nevoie de mare lucru, deci mă mulţumesc cu puţin. Am din ce să trăiesc, asta nu înseamnă că nu mai vreau să muncesc. O să rămân o voce în analiza politică, deocamdată n-aş vrea să lucrez pentru nimeni, vreau doar ca analizele mele să fie publice. Dar să nu se aştepte cineva să-mi schimb convingerile, eu cred în proiectul unei Românii moderne, al unui stat reformat, de aia am stat la Cotroceni, de aia am stat alături de preşedinte, nu mă dezic în nici un fel de asta şi în continuare asta voi susţine", a conchis Lăzăroiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro