Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Florin Iaru l-a atacat pe consilierul PDL Călin Murg: Nu te pune cu mine, că vine blonda peste tine!

Scriitorul şi criticul Florin Iaru l-a atacat, în direct la Realitatea TV, pe consilierul general PDL Călin Murg, după ce acesta din urmă i-a recomandat publicistului Tudor Octavian să se întoarcă la presa sportivă, în loc să se pronunţe în problema piesei "Blonda, chiorul şi piticul".

"Nu ţi-e ruşine? Impostorule! Nu te pune cu mine, că vine blonda peste tine. Nu vă e ruşine?! Vă bateţi joc de poporul român!", i-a spus Iaru consilierului care intervenise telefonic, duminică seară, în cadrul unei Ediţii Speciale.

Consilierul general i-a replicat lui Iaru sfătuindu-l să meargă la un spital după o astfel de reacţie.

Florin Iaru a continuat aşa-zisul dialog în termeni duri, iritat de cuvintele adresate de consilier lui Tudor Octavian şi de faptul că Murg, de profesie stomatolog, nu ar avea calitatea să se pronunţe asupra unui act artistic.

Acelaşi Murg a susţinut că scandalul legat de cenzurarea piesei nu ar fi decât "o manipulare de doi lei pentru o piesă de doi lei", în condiţiile în care la premiera spectacolului s-au vândut doar 13 bilete. Consilierul general PDL a acuzat politizarea problemei legate de "Blonda, chiorul şi piticul", în condiţiile în care municipalitatea "sprijină teatrele Capitalei".

În aceeaşi emisiune, directorul Sălii Dalles, Iustina Cornel, a subliniat, din nou, că singurul motiv pentru care "Blonda, chiorul şi piticul" a fost scoasă din repertoriu a ţinut de raţiuni exclusiv economice, şi nicidecum de cenzură.

La solicitarea realizatorilor piesei de a fi reprimiţi să joace piesa la Dalles, Iustina Cornel a spus că acest lucru nu este posibil cât ea conduce Sala Dalles, iar asta tot din cauză că piesa nu ar face încasări.

"Blonda, chiorul şi piticul" a declanşat un scandal public după ce directorul Sălii Dalles a interzis piesa chiar înainte de premieră.

Regizorul şi autorul piesei, Ştefanis Lupu, susţine că Iustina Cornel a fost deranjată de titlul "Blonda, chiorul şi piticul" şi de aşa-zisa asemănare a unuia dintre actori cu şeful statului, motiv pentru care ar fi condiţionat jucarea piesei la Dalles de schimbarea numelui spectacolului şi de înlocuirea respectivului artist, iar asta chiar înainte de premiera din 14 mai. "Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", susţine regizorul că i-ar fi zis atunci directoarea.

Ştefanis Lupu afirmă şi că titlul piesei sale nu este decât o strategie de marketing. Pe de altă parte, autorul şi actorii spun că "Blonda, chiorul şi piticul" este o satiră a socie­tăţii de astăzi, şi nicidecum o piesă politică.

Iustina Cornel a declarat, vineri, că i-a cerut lui Lupu doar să scoată obscenităţile din text. "L-am rugat două săptămâni să nu apară vulgarităţi. Vorbim de actul artistic în sine, nici vorbă să cer schimbarea titlului piesei şi a unui actor. (...) Dacă aş fi avut ceva conotaţie politică sau aş fi primit vreun telefon de undeva, în cele două săptămâni cât a fost pe afiş, nu aş fi retras afişele?", a declarat vineri, la Realitatea TV, Iustina Cornel.

Preşedintele Traian Băsescu a adresat o invitaţie trupei de artişti care joacă în piesa de teatru "Blonda, chiorul şi piticul" să susţină o reprezentanţie în sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată ce urmează să fie stabilită de comun acord, informează Preşedinţia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro